Ali Babacan iktidara geldiklerinde yapacakları ilk işi açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan gündem olan açıklamalarda bulundu.
Ali Babacan iktidara geldiklerinde yapacakları ilk işi açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan iktidara geldikleri zaman yapacakları ilk işi açıkladı. Seçimleri kazanmaları durumunda ilk iş olarak Merkez Bankası ve TÜİK Başkanının değiştirileceğini söyledi. Babacan, "Merkez Bankası'nın şu anda Sayın Erdoğan'ın kullandığı bir kasa. Biz ne yapacağız? İlk önce Merkez Bankası Başkanı ve TÜİK Başkanını değiştireceğiz." dedi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tv100 televizyon ekranlarında yayınlanan bir proğrama konuk oldu. Katıldığı bu programda önemli açıklamalarda bulunan Babacan iktidara geldiklerinde yapacakları ilk işi kamuoyuna açıkladı. 

İLK İŞ MERKEZ BANKASI VE TÜİK BAŞKANINI DEĞİŞTİREĞİZ 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, "Merkez Bankası'nın şu anda Sayın Erdoğan'ın kullandığı bir kasa. Biz ne yapacağız? İlk önce Merkez Bankası Başkanı ve TÜİK Başkanını değiştireceğiz. Merkez Bankası Başkanı adayları önce Plan Bütçe Komisyonuna kendilerine anlatacak. Soru cevap seansı başlayacak. Milletvekilleri ve basın soracak. Önce toplumun terazisine çıkacak." şeklinde konuştu. 

TÜRKLÜĞÜ ANAYASADAN ÇIKARACAK MISINIZ?

Canlı yayında kendisine yöneltilen 'Türklüğü anayasadan çıkaracak mısınız?' sorusunu yanıtlayan Babacan, ortak politi metninde böyle bir düzenlemenin söz konusu olmadığını söyleyerek DEVA Partisi'nin hazırlığında vatandaşlık tanımının yenilenmesiyle ilgili hazırlık olduğunu söyledi. Vatandaşlığı daha kapsayıcı, kucaklayıcı vatandaşlık tanımına getireceklerini söyleyen Babacan Türk ve Türklük kelimesinin anayasının birçok yerinde geçtiğini bunların hiç birisine dokunulmayacağını yalnızca vatandaşlık teriminin değiştirileceğini söyledi. 

İlgili Haberler