Vefatının 750. yılında Mevlana Kütahya'da anıldı!

Kütahya’da yapılan etkinlikte Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılı anıldı.
Vefatının 750. yılında Mevlana Kütahya'da anıldı!

Mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılı yurt genelinde düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Yaşadığı dönemin önderlerinden olan Mevlana Celaleddin-i Rumi bulunduğu çağın üzerinde etkiye sahip Türk-İslam düşünürü olarak büyük bir hürmet görüyor.

MEVLANA’NIN VEFATININ 750. YILI

Mevlana Celaleddin-i Rumi için Kütahya’da da bir etkinlik yapıldı. Kütahya Mevlana Araştırmaları Kültür Sanat Derneği tarafından yapılan etkinlikte büyük mutasavvıfın ölüm yıl dönümü için anma töreni düzenlendi.

Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi için vefatının 750. yılında Kütahya Mevlana Araştırmaları Kültür Sanat Derneği tarafından anma programı düzenlendi.

VUSLAT YIL DÖNÜMÜ

Dernek binasındaki etkinlik Mevlana Araştırmaları Kültür Sanat Derneği Başkanı Tekin Uğurel'in sohbeti ile başladı. Nuri Erbay'ın vuslat yıl dönümü ile ilgili konuşmasının ardandan Türk Musikisi Topluluğu Konseri tertiplendi.

Başkan Tekin Uğural, yaptığı açıklamada, "Derneğimiz, Hazreti Mevlana merkezli faaliyetlerine devam ediyor. Bilindiği gibi, Ergun Çelebi Kütahya'da metfun. Her yıl Şeb-i Arûs törenleri için Konya'ya gidemiyoruz. Ancak dernek olarak Kütahya'da etkinliklerimiz devam ediyor" dedi.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile sora erdi.