Uşak’ a bahar değil ama müjdecisi geldi

Uşak bir türlü baharı göremedi. Ancak müjdecisi Sultan nevruzu çeşitli etkinliklerle karşılandı.
Uşak’ a bahar değil ama müjdecisi geldi

Baharın gelişi, bolluk ve bereketin habercisi yeni gün Nevruz Bayramı, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Müzik ve dans etkinlikleri, Nevruz'un simgelerinden olan; semeni dağıtımı, demir dövme, yumurta kırma yarışması, ateşten atlama, atlı okçuluk gösterisi ve geleneksel Nevruz aşı dağıtımının yapıldığı etkinlikte, öğrenciler Nevruz Bayramı coşkusunu doyasıya yaşayarak baharın gelişini kutladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Nevruz Bayramının; ortak kültürel mirasımızın bir parçası olarak yüzyıllardır coşkuyla kutlandığını belirttiler. Nevruz’un, baharın habercisi, sevgi, hoşgörü, iyilik ve kardeşlik duygularının doruğa ulaştığı gün olduğunu ifade ederek, ülkemize, Türk Dünyasına ve tüm insanlığa huzur, bolluk ve bereket getirmesini dilediler.

Konuşmaların ardından, sanat direktörlüğünü Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Onur Altıntuğ, koreografisini Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Meltem Altıntuğ’un yaptığı, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin yer aldığı dans ekibi, Uşak Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ve Uşak Belediyesi Kent Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sanatçılarının eşlik ettiği koro; Avrasya’dan Balkanlara Türk Dünyası geleneklerini yansıtan müzik ve dans gösterileri gerçekleştirdi.

Nevruz kutlamaları, Vali Kocabıyık ve Rektör Savaş’ın Nevruz'un simgelerinden olan nevruz ateşini yakmaları ve örste demir dövmeleriyle devam etti. Uşak Üniversitesi Binicilik ve Cirit Topluluğunun atlı okçuluk gösterisinin ardından, semeni dağıtımı yapılan etkinlikte, öğrenciler yakılan Nevruz ateşinden coşkuyla atladı. Nevruz Bayramı kutlamaları, yumurta kırma yarışması ve Nevruz aşı dağıtımıyla sona erdi.

(AYŞEGÜL ÇAMLI / HABER)

İlgili Haberler