Uşak Belediyesi Ramazan Kolisi Veriyor

Uşak Belediyesi, Ramazan ayında dağıtacağı gıda kolileri için başvuruların başladığını duyurdu.
Uşak Belediyesi Ramazan Kolisi Veriyor

Uşak Belediye Başkanlığı, sosyal belediyecilik ve gönül belediyeciliği kapsamında Ramazan ayı nedeni ile gıda kolisi dağıtımında bulunacak.

Bu koliler, Uşak’ta yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan ailelere ve kişilere ulaştırılacak. Gıda kolisi ile ilgili detayları açıklayan Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü; “Değerli vatandaşlarımız "Ramazan gıda kolisi" başvurularımız başlamıştır. İhtiyaç sahibi hemşerilerimiz "Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze" gelerek başvurularını gerçekleştirebilir” duyurusunda bulundu.

 bu yardımdan faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların, ALO 153 Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne telefonla başvurabilecekleri de belirtildi.

Ramazan Kolisi yardımından yaralanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların:

  • Nüfus kayıt örneği
  • İkametgâh
  • SGK Hizmet dökümü belgelerini başvuru sırasında sunmaları gerektiği ve her aileden bir kişinin başvurabileceği belirtildi.

Ramazan Kolisi hazırlayan kurum ve kişilerin bütçesine göre değişse de içerisinde genelde 4 kişilik bir ailenin Ramazan ayında gıda ihtiyacını karşılayabileceği:

Ramazan kolisinde yer alan malzemeler, yardım yapan kurumdan kuruma ve kurumun bütçesine göre de farklılık arz etse de standart bir kolide yer alan malzemeleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Bulgur, makarna, kuru fasulye, mercimek, şehriye, nohut, zeytin, peynir, reçel, salça, şeker, un, tuzu, yağ, çay, meşrubat ve hazır çorba gibi gıdalar bulunuyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler