Mustafa Karataş Hoca ve Tasavvuf Müziği Topluluğu izleyicileri büyüledi

İstanbul Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Miraç hadisesinin anlatıldığı 'Mustafa Karataş ile Miraç Kandili Özel Programı'na katıldı.
Mustafa Karataş Hoca ve Tasavvuf Müziği Topluluğu izleyicileri büyüledi

AKM Salonunun tıklım tıklım dolduran Uşaklılar, Miraç hadisesinin anlatıldığı 'Mustafa Karataş ile Miraç Kandili Özel Programı' ve birçok özel eserin ses bulduğu Uşak Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu konserini beğeni ile izledi.

Programa Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Belediye Başkan Yardımcılarımız Hikmet Kahraman, S Mehmet Kurnaz ve Zeynep Ceylaner katıldı.

Programda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Çakın, halkın ve katılım sağlayan tüm vatandaşların Miraç Kandilini kutladı.

PROF. DR. MUSTAFA KARATAŞ KİMDİR KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

20 Mart 1961 tarihinde Sivas-Gürün'de doğan Mustafa Karataş, 5 yaşına geldiğinde ailesi ile Karabük’e taşındı. Karataş, ilk ve ortaokulu Karabük'te okudu, Kastamonu'da İmam Hatip Lisesi'ne başladı, ancak Sakarya’da bitirdi. 1980 senesinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı, 1984’te üniversiteden mezun oldu.

1989 senesinde aynı üniversitede Hadis Yüksek lisansını, 1998 senesinde ise doktorasını tamamladı.

2000 senesinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Yardımcı Doçent, 2008 senesinde Doçent, 2013 senesinde Profesör oldu. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Rehberlik Danışmanlık Birimi Başkanlığı, Hadis Anabilim Dalı Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunan Karataş, Hadis ve Güzel Sanatlar/Hüsn-ü Hat dersleri verdi bununla birlikte Hadis alanında pek çok doktora ve yüksek lisans tezi yönetti.

Yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce konferans veren Mustafa Karataş’ın otuzdan fazla ilmi makalesi yayınlandı ve birçok eseri ve tebliğleri yazıya geçti.

2004 senesinden itibaren televizyon programları düzenleyen Mustafa Karataş, bugüne kadar Muhabbet Kapısı ve Cuma Sabahları olmak üzere beş yüzden fazla canlı yayına katıldı. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta olan Mustafa Karataş, İHAM onursal başkanlığına, yurt içi ve yurt dışı konferanslarına ve televizyon programlarına devam etmektedir. Arapça ve İngilizce bilen Mustafa Karataş, evli ve dört çocuk sahibidir.

(AYŞEGÜL ÇAMLI / HABER)

İlgili Haberler