Forbes 2023 Dünya Milyarderler Listesi yayımlandı! İşte o isimler

Forbes tarafından 2023 Dünya Milyarderler Listesi yayımlandı.
Forbes 2023 Dünya Milyarderler Listesi yayımlandı! İşte o isimler

Forbes tarafından düynanın en zengin isimleri 37. kez yayınlandı. İşte dünyanın en zengin kişileri. Forbes Dünya Milyarderler Listesi'ni bu yıl da yayımlandı. Bu listede 2023 yılında tam 2 bin 640 isim yer aldı. Dünyadaki milyarderlerin yarısına yakını geçtiğimiz yıla göre daha fakirleşti. Toplamda 28 milyarder listeden çıktı ve yerine 150 milyarder geldi. Dünya genelindeki milyarder sayısı iki yıldır düşüyor. 2022 yılında 2 bin 668 kişi yer alıyordu. Bu yıl ise listede 2 bin 640 kişi yer aldı. 

Ayrıca toplam milyarder serveti ise piyasalardaki sarsıntılar sebebiyle 500 milyar dolar değerinde düşüş yaşadı. Böylece 12.2 trilyon dolara gerilemiş oldu. 

12 ay boyunca en büyük kazanca ulaşan isimler şunlar; İspanyol perakendeci Amancio Ortega 17,7 milyar dolar, Çin e-ticaret devi Colin Zheng Huang 18,9 milyar dolar ve Endonezyalı kömür baronu Low Tuck Kwong 21,8 milyar dolar kazanca sahip oldukları listede yer aldı. 

ELON MUSK TAHTINDAN EDİLDİ

Geçtiğimiz yıl ilk sırada yer alan Elon Musk bu yıl ikinci sıraya geriledi. Elektrikli araba üreticisi olan Tesla'nın hisseleri 2022 Nisan ayındaki 44 milyor dolarlık Twitter'ın satın alınmasıyla birlikte yüzde 50 değerinde düşüş yaşadı.

Bir diğer tahtından edilen isim ise Amazon'un kurucusu Jeff Bezos oldu. Bizos e-ticaret devi şirketin hisselernideki yüzde 38'lik düşüş sebebiyle 2022 yılından bu yana 57 milyar dolar daha fakirleşmiş oldu. Ayrıca 114 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer aldı.

Listeye bu yıl eklenen yeni milyarderler isimler ise şunlar;

Basketbol oyuncusu LeBron James

Golf oyuncusu Tiger Woods 

Mercedes AMG-Petronas Formula 1 takımının sahibi Toto Wolff 

Giyim, koku, kozmetik ve cilt bakımı ürünlerini Estée Lauder’a satan isim Tom Ford da listede yer aldı. 

İlgili Haberler