Diyanet açıkladı! 2023 Oruç kefareti ne kadar?

2023 Ramazan ayına çok az bir zaman kala oruç ibadetini yerine getiremeyecek olan Müslümanlar oruç kefaretinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Diyanet tarafından bir günlük ve 30 günlük oruç tutmamanın kefareti açıklandı.
Diyanet açıkladı! 2023 Oruç kefareti ne kadar?

2023 yılında Ramazan ayına çok az bir zaman kaldı. 23 Mart 2023 tarihinde eda edilecek olan Ramazan ayında 30 gün boyunca  oruç tutulacak. Yetişkin her Müslüman için oruç ibadeti farz kılınmıştır. Fakat çeşitli sebeplerden dolayı bazı insanlar oruç ibadetini yerine getiremiyor. Bu sebeple 2023 yılında oruç tutamayanların vermekle yükümlü oldukları kefaretin ne kadar olduğu merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan kefaret ücretlerine göre 1 gün ya da 30 gün oruç tutamayan kişilerin ne kadar kefaret ödeyeceği açıklandı. Peki 2023 oruç kefareti ne kadar? Bir gün oruç tutmamanın kefareti ne kadar? 30 gün oruç tutamamanın kefareti ne kadar? İşte tüm bu soruların yanıtı haberimizde yer alıyor. 

2023 ORUÇ KEFARETİ NE KADAR?

2023 Ramazan ayı için geri sayım devam ediyor. 23 Mart 2023 tarihinde eda edilecek olan Ramazan ayında oruç tutulmaya başlanacak. Ancak oruç ibadetini yerine getiremeyen müslümanlar ise tutmadıkları gün kadar fidye vermek durumundalar. Fidye bir fakirin bir gün için karnını doyurmak anlamına gelmektedir. Bu şekilde verileceğil gibi para olarak da verilebilmektedir. Ramazan ayında gün gün de verilebilirken Ramazan ayının sonunda toplu olarak da verilebilmektedir. 

Diyanet tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 yılında oruç kefareti asgari 70 TL olarak belirlenmiştir. Ramazan ayında oruç tutamayanlar için hadislerde verilen bilgilere göre bir kişiyi bir gün boyunca doyurmak olarak geçmektedir. Burada bir gün doyurmaktan kasıt 2 öğündür. 2 öğün ise Diyanet'e göre 70 TL olarak hesaplanmıştır. Bir gün için ödenecek tutar 70 TL olarak belirtilmiştir. 30 gün boyunca oruç tutamayacak olanların ise 2 bin 100 TL olarak ödemeleri gerekmektedir. 

İlgili Haberler