Aydın’da çocuklar Dünya Zeytin Günü’nü kutladı

26 Kasım’a denk gelen Dünya Zeytin Günü, Aydın Ticaret Borsa’sı tarafından miniklerle birlikte kutlandı. Yapılan etkinliğe Aydın Ticaret Borsası Bilim Sanat Merkezi öğrencileri katıldı. Etkinlikten renkli kareler paylaşıldı.
Aydın’da çocuklar Dünya Zeytin Günü’nü kutladı

Aydın Ticaret Borsası, Dünya Zeytin Günü’nü miniklerle birlikte kutladı. Dünyanın en büyük zeytinyağı müzelerinden birinde düzenlenen etkinlikle çocuklar hem bilgilendi, hem de zeytin ve zeytinyağına ilişkin önemli bilgiler öğrendi.

UNESCO’nun da her yıl kutladığı etkinliklerden biri olan Dünya Zeytin Günü için farkındalık oluşturmak adına öğrenciler için Zeytin Çocuk Festivali etkinliği düzenlendi.

aw086054-01.jpg

“MİNİK ELLER SANATLA BULUŞUYOR”

Aydın Ticaret Borsası ve özel bir zeytinyağı müzesinin işbirliğinde, “Minik Eller Sanatla Buluşuyor” mottosuyla Zeytin Çocuk Festivali düzenlendi. Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) girişimi ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) aldığı karar ile Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne eklenen zeytin ağacı ve Dünya Zeytin Ağacı Günü ilan edilen 26 Kasım’da, Aydın Ticaret Borsası BİLSEM öğrencileri, Dünya Zeytin Günü’nü kutladı.

aw086054-02.jpg

Dünyanın en büyük zeytinyağı müzelerinden birisi olan zeytinyağı müzesinde gerçekleştirilen etkinlikte, müze kurucularından Güler Köstem, öğrencilere zeytinin tarihi ve önemi hakkında bilgilendirmede bulundu. Öğrenciler, müze içerisinde bulunan farklı dönemlere ait zeytin sıkım tekniklerini ve ekipmanlarını yerinde incelerken, teknik gezinin ardından farkındalık atölyesinde kilden kandil yapımını öğrendi.

“HEPİMİZ ZEYTİNLE BÜYÜDÜK”

Zeytin ve zeytinyağı mirası açısından kentin en önemli destinasyon noktalarından biri olduklarını ifade eden Güler Köstem, zeytinin, hem sağlık için hem de barışı simgelemesi dolayısıyla değerli olduğunu belirterek “Hepimiz zeytinle büyüdük, onunla yaşamaya devam ediyoruz. Zeytin ağacı, geleceğimizin en güzel mimarı olan siz değerli çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miraslarımızdan biridir” dedi.

aw086054-04.jpg

26 Kasım Dünya Zeytin Günü için düzenlenen etkinliğe katılan minikler burada hem bilgilendi, hem de düzenlenen etkinlikle keyifli vakit geçirdi.