Sadece ev almak isteyen kadınlara verilecek! 500 bin TL NAKİT DESTEK ödenecek

Özellikle son 2 yıldır ev almak herkes için zor bir hal almaya başladı. Bu kapsamda harekete geçen devlet yeni bir duyuru yaptı. Sadece ev almak isteyen kadınlara belirli şartları taşımaları halinde 500 bin TL nakit destek verilecek.
Sadece ev almak isteyen kadınlara verilecek! 500 bin TL NAKİT DESTEK ödenecek

Aktarılan son habere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesinde aktardığı son habere göre vatandaşlara destek ödemesi başladı. Buna göre belirtilen şartları taşıyan kadınlar ev almak istediklerinde 500 bin TL nakit yardım verilecek. Peki, başvuru şartları ne? Kimler başvurabilir? İşte detaylar

Sosyal devlet anlayışını benimseyen hükümet, farklı isimler adı altında destek ödemesine devam ediyor. Yapılan yardımlardan biri de kadınlara 500 bin TL konut yardımı olarak ifade ediliyor. Aile Bakanlığı’nın verdiği bu destekten yararlanmak isteyen kadınların istenilen bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor.

18 YAŞ ALTI ÇOCUK ŞARTI

Bakanlığın sitesinden aktarılan son habere göre eşi vefat eden ve 18 yaş altı en az 3 çocuğu olan kadınlara verilen yardım için yapılan açıklama şu şekilde:

Eşi vefat etmiş, 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip 3294 Sayılı Kanun kapsamındaki kadınlara yönelik ülke genelinde 2023 adet konut yapımını hedefleyen, yerel yönetimler ve hayırseverlerin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan bir konut destek programıdır

BAŞVURU ŞARTLARI NE?

Yapılan açıklamada eşi vefat eden ve 18 yaş altı en az 3 çocuğu olan kadınların bu destekten yararlanabileceği belirtildi. Başvuru için sadece kimlik belgesi yeterli olacak olup, Program kapsamında hane başına 500 bin TL ödeneceği ifade edildi.

Devlet, sunduğu bu destek ile birlikte kadınlara yardımcı olmayı amaçlıyor. Belirtilen şartları sağlayan kadınlara destek 2 türlü veriliyor. İlk olarak başvuru yapan kişi direkt olarak bir ev satın alacaksa yardım 500 bin TL olarak direkt ödeniyor. Ev yaptırmak istiyorsa, yardım 3’e bölünerek parça parça ödeniyor. Başvuruda bulunmak isteyenler kendilerine en yakın SYD Vakıflarına müracaat ederek başvuru yapabilir.