Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar Nasıl Geçer?

Akneli ciltlerin sıkça karşılaştığı sorunlardan biri de geniş gözeneklerin zaman geçtikçe belirginleşerek ciltte delik ve çukurların oluşmasına neden olmasıdır. Ergenlik veya düzensiz beslenme gibi sorunlardan kaynaklanan sivilcelerden çabucak kurtulmak isteyebiliriz.
Yüzde Oluşan Delik ve Çukurlar Nasıl Geçer?

Bu nedenle aktif sivilceleri geçirmeye çalışırken yanlış yöntemler uygulayabiliriz. Ciltteki delik ve çukurlar nasıl geçer diye araştırıyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz.

Cilt Deliklerin Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yanlış uygulanan yöntemler cildimizde birçok sorunun oluşmasına zemin hazırlar. Gelişen teknoloji sayesinde fiziksel olarak rahatsızlık veren görüntüden kurtulmak tahmin ettiğinizden daha kolay olacaktır. Evde uygulanacak bir tedavi yöntemi tercih edilmemeli mutlaka tıbbi bir yardım alınması gerekir.

Elbette tedavi süreci kendi başınıza yürütmemeli ve dermatoloğa başvurarak cilt tipinize uygun özel bir tedavi oluşturulmasını beklemelisiniz. Tedavide öncelikle ciltteki deliklerin iyileşmesi için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kesinlikle yüzünüze dokunmamalısınız ve güneşe çıkmasanız dahi güneş kreminizi sürmeyi asla ihmal etmemelisiniz.

Cilt Delikleri ve Çukurları İçin Tedavi Yöntemleri

Genel olarak kullanılan tedavi yöntemlerinden biri ise lazer ile tedavidir. Bu yöntem ile ciltte oluşan delik ve çukurlar için cildi soyan veya soymayan olmak üzere iki çeşit yöntem kullanılır. Birincisi lazer ile çukurlar doldurulabilir, ikinci seçenek olarak da ölü derinin üst tabakasının soyularak yeni bir cilt oluşumunun beklenmesidir.

Ciltte oluşan çukurların tedavi edilmesindeki bir diğer yöntem kimyasal peelingtir. Daha çok yüzeysel izler için kullanılan kimyasal peeling cildin yenilenmesinde sıkça kullanılan bir cilt tedavisidir. Lazer tedavisinde olduğu gibi bu yöntem de oldukça kısa bir sürede etkisini gösterir. Unutmamanız gereken mühim nokta kimyasal peeling tedavisi kesinlikle uzmanlar tarafından bilinçli bir şekilde yapılmalıdır yoksa cildinizi iyileştirmeye çalışırken kötü sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz.

Sıklıkla kullanılan diğer bir tedavi yöntemi ise dolgu maddeleri ile delikler doldurulur ve yüzdeki çukurların tedavisi bu şekilde tamamlanır. Ayrıca bu yöntem cildin yenilenmesini sağlayarak cildin pürüzsüz hale gelmesine yardımcı olur. Kullanılan tedavi yöntemleri hızlı ve kolay olsa da bu süreç içinde bulunuyorsanız mutlaka dikkatli olmalısınız.