Sivaslı İlçesinin üretici kadınları kooperatif kurdu

Sivaslı Kaymakamlığı İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen meslek edindirme kursları ve kişisel gelişim kurslarında eğitim alan Sivaslılı kadınlar, el emeği ve göz nuru emeklerini pazarlamak için kooperatifleştiler.
Sivaslı İlçesinin üretici kadınları kooperatif kurdu

Kendilerine bu imkanı sunduğu iin İlçe Kaymakamı Semih Cembekli’ye teşekkür ziyaretinde bulunan kadınlar, kooperatifleşme sayesinde el emeği göz nuru eserlerini hak ettikleri değerden pazarlayabilecekleri için sevinçli olduklarını dile getirdiler.

İlçe Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan çeşitli kurs ve kişisel gelişim eğitim programlarını başarı ile bitiren kadınlar tarafından kurulan S.S. Sivaslı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, 30 Kasım’da Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanan kuruluş ilanı ile resmen kurulmuş oldu.

Kooperatif yöneticisi kadınların ilk durağı kendilerine bu olanağı tanıyan Sivaslı Kaymakamı Semih Cembekli’nin makamı oldu. Özlem Ülker, Leyla Uçar, Nazlı Küçükgöl’den oluşan kadın heyeti, Cembekli’ye kendi dokudukları bir kilim hediye ettiler.

“KADIN KOOPERATİFİ İLÇEMİZ ADINA ÇOK OLUMLU”

Kooperatifin kurucu üyesi kadınları makamında kabul eden Sivaslı Kaymakamı Semih Cembekli: “Kadın kooperatifleri, kadın istihdamının artması, kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları, meslek edinmeleri, sosyal faaliyetlerde bulunabilmeleri gibi konularda öncü rol üstlenmektedirler. İlçemizde de ilçemiz kadınlarını ekonomik ve sosyal açıdan destekleyen bu tür bir kadın kooperatifinin bulunmamasının eksikliğini yaşıyorduk. Bu anlamda S.S. Sivaslı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin kurularak faaliyete başlamasını ilçemiz adına olumlu buluyor ve kuruluş aşamasında sorumluluk alan ilçemiz kadınlarını da ayrı ayrı tebrik ediyorum. Umarım ilçemiz kadınları adına başarılı sürdürülebilir işlere imza atarlar. Sivaslı Kaymakamlığı olarak ilçemiz kadınlarının kişisel, sosyal ve ekonomik anlamda gelişmeleri için her zaman destekçileri olacağız.” dedi.

“KADINLAR DA EV EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKIDA BULUNACAK”

S.S. Sivaslı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin kurucu üyeleri de: “Kooperatifleşme konusunda bizleri bilinçlendirerek yönlendirdiği ve aynı zamanda kooperatifimizin kuruluş aşamasında da desteklerini esirgemedikleri için teşekkürlerimizi sunmak amacıyla ilk olarak ilçemiz Kaymakamı Sayın Semih CEMBEKLİ’ yi ziyaret etmek istedik. Kooperatifimiz ilimizde kurulan üçüncü kadın kooperatifi olma özelliğini taşıyor.  Büyük çoğunluğumuz kaymakamlığımız halk eğitimi merkezi müdürlüğü tarafından düzenlenen meslek edindirme kursları ve kişisel gelişim kurslarında eğitim gördük. El sanatları alanında üretmeye başladığımız ürünler talep görmeye başlayınca satış yapabilmenin yollarını araştırdık ve Sayın Kaymakamımızın yönlendirmeleri ve destekleriyle kooperatifleşme süreci başlamış oldu. İçimizde kamu tecrübesi olan emekli kadınlar, ev hanımları, genç kadınlar var. İlerleyen süreçte kooperatifimiz sayesinde yiyecek içecek hizmetleri el sanatları, temizlik hizmeti gibi alanlarda ürün ve hizmet üretip kadınlarımızın aile ekonomilerine katkı yapmalarını sağlamak istiyoruz” dediler.

                       

Özlem Ülker, Leyla Uçar, Nazlı Küçükgöl’den oluşan kooperatif yöneticileri kaymakam Cembekli'yi ziyaret etti.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler