Pastane poğaçasının sır tarifi ortaya çıktı! Artık poğaçaları hep böyle pişireceksiniz

Özellikle kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında olan poğaçalar herkes tarafından sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Ancak her poğaçanın tadı pastane poğaçası gibi olmuyor. Bazı püf noktalar poğaçaların daha lezzetli olmasını sağlıyor!
Pastane poğaçasının sır tarifi ortaya çıktı! Artık poğaçaları hep böyle pişireceksiniz

Lezzetli poğaçalar hazırlamanın yanı sıra hemen hemen herkes pastane poğaçası tarifi ile lezzetli hamur işi çıkartmak ister. Pastane poğaçasını diğer poğaçalardan ayıran birtakım minik püf noktalar bulunuyor! İşte sizler için pastane poğaçasının o sır tarifi ve pratik yapım aşaması!

Hamuru için:

1 paket instant maya

2 yemek kaşığı yoğurt (Tercihen ev yapımı)

1 su bardağı (Ilık olmalı, soğuk ya da sıcak olmamalıdır)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 tatlı kaşığı tuz / şeker

Unun türüne göre yaklaşık 4 – 4,5 su bardağı kadar un

hakiki-pastane-pogacasi-tarifi-4.jpg

İçi için:

200 gram lor peyniri (Elinizde varsa beyaz ya da Ezine peyniri de olabilir)

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

Yumurta sarısı, susam, çörek otu ya da galeta unu

Hazırlanışı:

Un dışında bütün sıvı malzemeleri bir kap içerisinde homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyin. Hamurunuzu mayalanması için 30 dakika bir şekilde üzeri örtülü bir şekilde bekletin.

Hamurdan bezeler kopartarak şeklini verin ve iç malzemesini koyduktan sonra hamuru kapatın. Üzerine yumurta sarısı ve istediğiniz malzemeyi ekleyerek pişirmek için hazır hale getirin.

Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 30 dakika bir şekilde kontrollü olarak pişirin. Altı pişen poğaçaları fırından alıp, soğuması için bekleyin.

AFİYET OLSUN!

Dilerseniz, poğaçalar tamamen soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa atabilir, ani ihtiyaçlarınız için fırında ısıtarak tüketime hazır bir hale getirebilirsiniz.