MEB duyurdu! KASIM sonunda başlıyor.. İlkokul, ortaokul ve liselerde köklü değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılı için peş peşe kararlar almaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre Bakan Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında müfredat değişikliğinin detaylarına değinmişti. Detaylar netleşiyor!
MEB duyurdu! KASIM sonunda başlıyor.. İlkokul, ortaokul ve liselerde köklü değişiklik

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özellikle veli ve öğrencilerin merakla beklediği müfredat değişikliğine ilişkin açıklama yaptı. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklaması sonrasında arama motorları üzerinden MEB müfredat değişikliği ne zaman başlıyor? MEB müfredat değişikliği nasıl olacak? araştırmaları hız kazandı. Detaylar netleşmeye başladı.

Müfredat değişikliğinin ilkokul, ortaokul ve liselerde yapılacağı ifade edildi. Bakan Tekin, müfredat değişikliğinin kasım ayı sonu ya da aralık ayının ortası gibi uygulanmaya başlayacağının altını çizerek, özellikle öğrencileri yoran gereksiz konuları müfredattan çıkaracaklarını söyledi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bakan Tekin, müfredat değişikliği ile ilgili çalışmaların henüz tamamlanmadığının altını çizerken, tekrar eden ağır konulara ilişkin şunları söylemişti:

“İlkokul, ortaokul ve lisede tekrar eden konular var bunlara bakacağız ve çıkartacağız. Müfredat çok ağır öğretmenler konuları yetiştiremiyor. Müfredat ağır, hafifleteceğiz. Yeni dersler eklenebilir ve mevcut derslerden çıkartılanlar olabilir. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız”

2832234-810x458.jpg

AYRINTILAR NETLEŞMEYE BAŞLIYOR

Konuya ilişkin Cumhuriyet’in aktardığı habere göre derslerde Türk alimlerinin yerine İslam alimlerinin anlatılması yapılacak ilk düzenlemeler arasında yerini alıyor. Müfredat değişikliğinin anaokul, ilkokul 1, 2 ve 3. Sınıfları da kapsayacağı ifade edilirken, bütün derslerde İslami görüşlerin de aktarılacağı ve İslam’a atıf yapılacağının altı çiziliyor.

ÖĞRENCİLER ÖN PLANA ALINACAK

Müfredatta sadeleştirmede öğretmenden çok öğrencilerin ön plana alınması hedefleniyor. Yeni süreç içerisinde öğrencilerin yüzde 80 civarında öğretmenlerin ise yüzde 20 oranında etkili olacağı ifade edilirken, öğrencilerin bundan sonra sunum, rapor ve çeşitli çalışmalarla derslerde daha aktif olması bekleniyor.