Parfüm kalıcı olması için nereye ve nasıl sıkılmalı?

Bir çoğumuz, sabah parfüm sıkarak güne başladığımızda kendimizi neşeli, enerjik ve mutlu hissederiz.
Parfüm kalıcı olması için nereye ve nasıl sıkılmalı?

Peki, parfümü doğru kullanabiliyor muyuz? Parfümümüz gün boyu kalıcı olması için neler yapmalıyız? Gelin hep birlikte bu sorulara cevap arayalım.

Kalıcı olması için parfümü neremize sıkmalıyız?

Parfüm kullanan bir çok insan parfüm kokusunun gün boyu kalıcı olmamasından yakınır. Kaliteli bir parfümü doğru kullandığımız sürece bu sıkıntı kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

Parfümü, bileklerinizin içi, kulakların arkası, dizlerinizin ve dirseklerinizin arkası ve boynunuz gibi nabzınızın attığı noktalara sürün. Çünkü nabız noktaları sıcaklık yaydıkları için koku gün boyu sıcaklığın etkisi ile çevrenizde hissedilecektir.

Kıyafetinize sürdüğünüz parfümde uzun sürece canlı kalacaktır.

Saçların kokuları hapsetme ve siz yıkayana kadar orada tutma yeteneğini bilirsiniz. Bu nedenle, parfüm uygulamanıza saçlarınızı dahil etmenin kokunuzun daha da uzun süre kalıcı olmasını sağlayacağı mantıklıdır. Günlük saç fırçanıza en sevdiğiniz kokuyu sıkmayı deneyin. Direkt saçlarınıza parfüm sıkmak, içeriğindeki alkol nedeniyle saçınızın kurumasına neden olabilir. Bu nedenle tarağınıza sıktığınız parfüm, uzun süre kalıcılığı artırmanıza yardımcı olurken saçınıza da zarar vermez.

Parfümümüzü nasıl Sıkmalıyız?

Odanıza parfüm sıkar ve ardından içinden geçerseniz, bu parfümünüzün boşa gitmesine neden olur. Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir.

Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar.

Eğer bileklerinizdeki kokuyu yaymak istiyorsanız, bileklerinizi birbirine sürtmek yerine ovalayın.

Duştan sonra parfüm sıkmak, temiz gözenekleriniz buharda açılacak ve bu da onu uygulamak için mükemmel bir zamandır.

Vücut nemi parfümün kalıcılığını artıracaktır

Parfümünüzü nereye ve nasıl uygulayacağınızı öğrendikten sonra, kokunun daha uzun süre kalıcı olmasına katkıda bulunan büyük bir faktörün cildinizin genel nemi olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir. Bunun nedeni, nemlendirilmiş cildin kokuyu kuru cilde göre daha uzun süre tutmasıdır. Kokular nemlendirilmiş cilde daha uzun süre yapışır ve gün boyunca kokuyu alırsınız.

Tıpkı bir duşun gözeneklerinizi açarak ve cildinizi nemli tutarak cildinizi parfüm için "hazırlayabildiği" gibi, losyonlar ve yağlar da benzer bir etkiye sahiptir.

En sevdiğiniz kokuyu sürmeden önce cildinize kokusuz bir vücut yağı sürün. Bu, parfümünüzün daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar ve gün boyunca tekrar tekrar uygulamak zorunda kalmazsınız, bu da üründen tasarruf etmenizi sağlar.

Vazelin de parfümünüzü tüm gün boyunca tutmaktan daha ucuz bir alternatiftir. Bir tutamda, benzer bir etki için kokusuz bir vücut losyonu veya tereyağı da kullanabilirsiniz; bu, yağ bazlıysa daha da iyi sonuç verir. Nemli cilt, kokunuzun dağılmamasını sağlamanın anahtarıdır!

İlgili Haberler