Yalnızca iki malzeme ile kendi parfümünüzü kendiniz yapın! Yapımı çok kolay

Evde iki malzeme ile kolay parfüm yapımı. İşte tarifi.
Yalnızca iki malzeme ile kendi parfümünüzü kendiniz yapın! Yapımı çok kolay

Kış aylarını geride bıraktığımız bu günlerde yaz mevsiminde terleme ve kötü kokma gibi sorunlar yaşamamak için parfüm arayışına girildi. Ter kokusunu önlemek için ise sık sık duş almanın yanı sıra güzel kokular kullanmak da tercih edilmektedir. Gün içinde güzel kokmak isteyenler ise parfüm satın almak için araştırmalar yapıyorlar. Fakat artan fiyatlar karşısında uygun fiyatlı parfüm arayışı başladı. İşte tam da istediğiniz gibi hem çok güzel kokan hem de uygun fiyatlı evde yapılan bu parfümü çok seveceksiniz. Peki hangi malzemeler gerekmektedir? Nasıl yapılacaktır? İşte detaylar. 

Son zamanlarda artan fiyatlar karşısında vatandaşların alım gücü düşünce çare ev yapımı doğal parfümler oldu. Bu sebeple evinizde daha uygun fiyatlı ve daha sağlıklı parfümlar yapmak çok daha mantıklı gelmeye başladı. İşte evde parfüm yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı.

EVDE PARFÜM YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Evde parfüm yapmak için yalnızca iki malzeme yeterlidir. Bu mazlemeler ise şunlardır;

  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

İşte bu iki malzeme ile uzun süre kullanabileceğiniz ve kokusunu çok seveceğiniz parfüm yapmak mümkün. Peki parfüm nasıl yapılır?

EVDE PARFÜM YAPILIŞI

Evde parfüm yapmak oldukça kolay. Yukarıda belirtilen malzemeler ile kısa sürede parfümünüzü yapabilirsiniz. Bu iki mazlemeyi güzelce bir cam kutuya koyarak karıştırın. Havalar ısındıkça karışımın iyice eriyeceğinden dolayı soğuk bir ortamda bekletilmesi gerekmektedir. Parfüm azaldıktça aynı yöntemler ile çoğaltmanız da mümkün. Birde farklı aromalarda istiyorsanız o halde esansiyel yağları da kullanabilir istediğiniz kokuya sahip olabilirsiniz. 

İlgili Haberler