Kadınlar dikkat! Makyajı yaparken göze zarar vermemek için mutlaka uyulması gerekenler açıklandı

Göz makyajı yapan kadınların göz sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenleri Op. Dr. Şeyda Atabay açıkladı. İşte arpacık gibi ödem ve enfeksiyonlardan korunmak için yapılması gerekenler…
Kadınlar dikkat! Makyajı yaparken göze zarar vermemek için mutlaka uyulması gerekenler açıklandı

Göz makyajı yapanları yakından ilgilendiren tavsiyeler Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay’dan geldi. Göz sağlığını koruma konusunda hayati önem taşıyan konulara değinen uzman, “Görme işlevi ve hayatla bağımızda en önemli organlardan olan gözlerimiz aynı zamanda yüzde en çok dikkat edilen, sağlığın, yorgunluğun, sevincin, üzüntünün, yaşın ve hislerin dışarıya yansıtıldığı yerdir.” diyor. Bu sebeple gözlerin makyajı ve temizliğine mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Atabay, gözleri korumanın yöntemlerine değindi.

Göz Makyajında Güvenilir Marka Tavsiyesi

Makyaj malzemesi seçiminde mutlaka güvenilir marka kullanılması gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Şeyda Atabay, kişiye has malzeme seçimine dikkat çekti: “Başkasına, arkadaşa ait ürünlerin kullanılmaması gerektiğine özellikle dikkat edilmelidir. Herhangi bir göz enfeksiyonu geçirildiğinde kullanılan tüm ürünlerin değiştirilmesine önem verilmelidir. Göz makyajı yaparken kirpiklerin dış kısmına uygulanması gerektiği, kesinlikle göz ile temas halinde olan göz kapağının içi kısmına ürün uygulanmaması gerektiğine dikkat edilmelidir.”

Kornea Ülseri Riskine Dikkat

Gözün bu kısmına uygulanan boya içeriği nedeniyle gözyaşı sıvısına karışıp dengeyi bozduğunu belirten Atabay, nem dengesi bozulduğu için bulanık görme ve enfeksiyon sorunları oluşabileceğini söylüyor: “Bu durum, kişi kontakt lens kullanıyorsa ciddi kornea hastalıkları hatta ülserlerine zemin hazırlamaktadır. Ayrıca kirpiklerin iç kısmına uygulanan makyaj ürünleri burada bulunan salgı bezleri uçlarını tıkayarak halk arasında arpacık olarak bilinen göz kapağı enfeksiyonlarına sebep olabilmektedir.”

Yatmadan Önce Temizlik Şart

Göz makyajı yapan kadınların gece uyumadan önce mutlaka makyaj kalıntılarını temizlemesi gerekiyor. Bunun için öncelikle makyaj temizleme solüsyonları kullanılmalı ve daha sonra göz çevresindeki tüm toksik maddeleri uzaklaştırmak için göz kapağı şampuanı tercih edilmesi önem taşıyor. Eczanelerde satılan temizlik ürünleriyle yatmadan önce mutlaka makyaj kalıntılarının temizlenmesi gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay şunları ekledi: “Göz kapağı şampuanı düzenli olarak diş fırçalama gibi sabah akşam uygulanması önerilen ürünlerdir. Çünkü tüm gün açık ortamda olan ve çeşitli tozlara, gözle görülemeyen partiküllere maruz kalan gözlerimiz ve göz kapaklarımız temizlenmedikçe kronik göz kapağı sorunlarına neden olmaktadır.”

Alerjik Hastalık Riski Artabilir

Göz makyajı yaptığı halde yatarken bunları göz çevresinden iyice temizlemeyen kişilerin karşılaşabileceği bazı sağlık problemleri bulunuyor. Atabay, bu konuda kadınları alerjik enfeksiyon riskine karşı uyardı: “Göz makyajını düzenli temizlemeyen kişilerde zamanla alerjik hastalıklar, kronik enfeksiyon, göz çevresi kırışıklıklarında artma, göz çevresi ödemi, arpacık oluşumu gibi pek çok hastalık görülmesi riski artmaktadır.” Göz makyajı yapan kadınların göz sağlığını koruması ve hastalık riskini ortadan kaldırması için bu tavsiyelere mutlaka uyması gerekiyor.

İlgili Haberler