Musluklardaki su lekelerini ovalamadan çıkaracak bu yöntemi deneyen şaşırıp kalıyor

Su kalıntıları olan musluklardan şikayetçiyseniz bu yöntem kurtarıcınız olacak. Bu yöntem hem çok pratik hem de ucuz.
Musluklardaki su lekelerini ovalamadan çıkaracak bu yöntemi deneyen şaşırıp kalıyor

Musluklardaki su lekelerini ovalamadan çıkaracak bu yöntemi deneyen şaşırıp kalıyor: Banyo ve mutfaktaki muslukların su lekesi olmasını engellemek mümkün değil . Fakat bu lekeleri kolayca ovalamadan geçirmek oldukça kolay. Musluklarda oluşan su lekeleri kireç oluşumu yaparak daha da inatçı hale gelmektedir. Musluk kenarlarında oluşan bu inatçı lekeleri çıkarmanın çok basit bir yöntemi var. Bu yöntemi deneyen şaşırıp kalıyor. 

Temizik uzmanları tarafından paylaşılan bu yöntem ile musluklarda oluşan su lekeleri kolayca geçecek. Ovalamaya ihtiyaç duymadan ayrıca pahalı deterjan ve kireç sökücü gibi ürünler kullanmadan basit bir yöntem ile geçirmek mümkün. Bu lekeleri çıkarmak için herhangi bir kimyasal maddeye de ihtiyaç bulunmuyor. 

BU YÖNTEM İLE MUSLUKTAKİ SU KALINTILARINDAN KURTULMAK MÜMKÜN

Herkesin mutfağında bulunan limon ile musluklardaki su lekelerini anında çıkarmak çok kolay. Muslukların her gün temizlendiği halde sert bir tabaka şeklinde su kalıntısı olmaya devam eder. İşte bunu engellemek için limon suyu kullanarak ovalamaya gerek kalmadan su kalıntılarından kurtulmak mümkün. Bu uygulamanın nasıl yapıldığı ise şu şeklilde anlatılmaktadır;

Limonu ortadan ikiye bıçak yardımı ile keserek bir yarısını musluktaki su lekelerine sürün. Bastırmanızı veya uzun süre ovalamanıza gerek yok. Limonu muslukların üzerine sürerek su lekelerinden kurtulacaksınız. Bu yöntem hem çok kolay hem de masrafsız bir şeklide yapılmaktadır. Kimyasal maddeler ile musluktaki su lekelerinden kurtulmak hem zor hem de sağlıksızdır. Bu sebeple evde doğal yöntemler ile musluktaki su kalıntılarından kolay bir şekilde kurtulmak mümkün. 

Musluklara uygulanan limon yönteminden sonra ise nemli bir bez ile musluk üstlerinden bir kez daha geçtiğiniz zaman sorunsuz ve kusursuz bir temizlik ile musluklarınızı temizlemiş olacaksınız. 

İlgili Haberler