Botoks bile bu kadar etkili değil bu yiyecek tam bir kolajen bombası yiyen 20 yaş gençleşecek!

Son dönemde daha genç ve güzel görünmek isteyen kadınlar kolajen takviyesi almaya başlarken doğal kolajen deposu açıklandı!
Botoks bile bu kadar etkili değil bu yiyecek tam bir kolajen bombası yiyen 20 yaş gençleşecek!

Botoks bile bu kadar etkili değil bu yiyecek tam bir kolajen bombası yiyen 20 yaş gençleşecek! Daha genç ve güzel görünmenin yanı sıra kadınlarda kemik sağlıkı ve eklemleri koruyan kolajene olan ilgi her geçen gün artıyor.

Vücudun şifa kaynağı olarak gösterilen kolajen için son dönemde özel takviye olarak bitkisel hap ve tabletler de satışa sunulurken uzmanlar ise doğal kolajenin önemine vurgu yapıyor. Doğal olarak satılan tüm ürünlerde kimyasal madde olduğunu belirten uzmanlar bu nedenle kolajen konusunda yapay hap ve tabletler yerine doğal yollardan alınmasını tavsiye ediyorlar.

DOĞAL KOLAJEN KAYNAĞI ORTAYA ÇIKTI!

Kolajen kaynağı arayan kişilere yönelik olarak uzmanlar en büyük kaynağın kemik olduğunu ifade ediyorlar. Kemik suyusunun doğal kolajen deposu olduğu belirtilirken bunun için uzun süre kısık ateşte kaynatmanın ise şart olduğunu belirtiyorlar. Soğuyan kemik suyunun mutlaka jel kıvamı alması gerektiği belirtilirken bu tip elde edilen kemik suyunun doğal kolajen deposu olduğu belirtiliyor.

Kaynatılan kemik suyunun her gün düzenli olarak içilmesi gerektiği belirtilirken kemik suyunun içerisine limon sıkılarak her gün düzenli olarak içilebileceği belirtildi. Kaynadıktan sonra dolaba konulan ve üzerine çıkan yağın alındığı durumda kemik suyunun içimi daha kolay bir hal alıyor.

Uzmanlar kemik suyunun kolajenin yanı sıra glutamin, kalsiyum, magnezyum, fosfor, amino asitler, kondroitin, glukozamin ve prolin gibi vücuda sağlıklı çok sayıda maddeyi barındırdığını belirterek özellikle de kış mevsiminde tüketimini tavsiye ettiler.