iPhone 15 alanlar şoke oldu! Paraları resmen çöpe gitti! Herkes o konudan şikayetçi

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve yakın zamanda da satışa çıkan iPhone 15, gündemde kalmaya devam ediyor! Son dönemlerde tüketicilerin hepsi neredeyse o konudan şikayetçi olmaya başladı! Bir dünya para eden iPhone 15’in o sorunu sizi de çok şaşırtacak!
iPhone 15 alanlar şoke oldu! Paraları resmen çöpe gitti! Herkes o konudan şikayetçi

iPhone 15 alanların son dönemlerde telefonla ilgili en sık şikayet ettiği konuların başında şarj sorunu geliyor. Aktarılan son habere göre bazı powerbank ürünleri iPhone 15’leri şarj etmiyor! Öyle ki, telefon powerbank ile bağlandığı zaman iPhone’nin içindeki şarj powerbankları şarj ediyor.

Diğer modellerine kıyasla pek çok özellikle tasarlanan iPhone 15 pek çok kullanıcının beklentisini ne yazık ki karşılayamadı. Telefondaki en önemli yeniliklerin başında USB-C bağlantısı oldu. Kullanıcılar bu şekilde farklı kablolu ekipmanlarını telefonlarında kullanabiliyor. Ancak ortaya çıkan şarj ve aşırı ısınma sorunu kullanıcıları şoke etti.

TERSİNE ŞARJ ÖZELLİĞİ

iPhone 15’te ilginç bir tersine şarj özelliği bulunuyor. Bu şekilde iPhone 15 telefonu farklı bir iPhone modeline ya da Apple ürünlerine bağlandığı zaman iPhone 15 direkt diğer telefonu şarj etmeye başlıyor. Ancak kullanıcılar bu özellikten çok da memnun kalmadı! Konuya ilişkin açıklama yapan Anker firması, tüketicilere bu sorunun yaşanmaması için USB-A portunu kullanmalarını tavsiye ederek, sorunun önüne geçebileceklerini söyledi.

3626229-d3fc4af18d26cd33aa790d0f593f2247.jpg

İPHONE 15 AŞIRI ISINMA SORUNU

iPhone 15 kullananlar bunun dışında farklı bir sorun ile de karşılaştı. O da aşırı ısınma sorunu! Apple iPhone 15’lerin aşırı ısınma sorununu kabul etti. Ancak sorunun sebebinin telefon değil, telefonda kullanılan bazı uygulamalar olduğunu belirtti.

İPHONE 15 ISINMA SORUNUNUN SEBEBİ

Üretilen yeni modellerin içerisinde a17 Pro çipi bulunuyor. Telefonların etrafında kullanılan titanyum ve titanyum malzemeli ürünlerin aşırı ısınmaya neden olabileceği düşünülüyordu. Ancak Apple’ye göre sorun yazılım ve uygulama kaynaklı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Apple, meydana gelen bir sorunun çıkarılacak bir yazılım ile düzeltilebileceğini söyledi. iPhone 15 için yeni yazılım çalışmaları da şimdiden başladı.