1 tatlı kaşığı yemek adet (regl) ağrısını şak diye kesiyor

Sağlıklı her kadın, aylık olarak regl görüyor. Ancak bazı kişiler de regl ağrısı günlük hayatı olumsuz olarak etkileyecek şekilde şiddetlenebiliyor. Bu durumda genellikle kadınlar ilaçsız adet ağrısı nasıl geçer? Sorusuna yanıt arıyor.
1 tatlı kaşığı yemek adet (regl) ağrısını şak diye kesiyor

Adet ağrısı pek çok kadın için ciddi bir problem olabiliyor. Bu ağrılar genellikle kasık, bel, karın altı bölgelerde daha şiddetli bir şekilde görülebiliyor. Hem acı, hem ağrı, şişkinlik gibi şekillerde hissedilen bu rahatsızlık hissini evde bazı yöntemler sayesinde hafifletebilir ya da tamamen geçirebilirsiniz.

EVDE ADET AĞRISINI GEÇİRME

Evde adet ağrısını geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği yöntemler şu şekildedir:

Sıcak: Adet ağrısına birebir iyi gelebilecek uygulamaların başında sıcak gelmektedir. Sıcak uygulama karın bölgesindeki kan akışını hızlandırarak ağrıları hafifletebilir, kişiyi rahatlatabilir.

Spor: Bu dönemde ne kadar zor gibi gözükse de bolca hareket etmek adet ağrısını azaltabilir. Merdiven inip çıkmak, basit bir yürüyüş ya da hafif spor yapmak ağrıların azalmasına yardımcı olur.

Beslenme: Bu dönem içerisinde ve bir süre öncesindeki beslenmenize çok dikkat etmeniz önerilmektedir. Omega-3 ve zeytinyağı içerikli besinler tüketebilirsiniz. Aynı zamanda bol su içerek, şişkinlik hissinizin giderilmesini sağlayabilirsiniz.

kapak-163045.jpg

1 TATLI KAŞIĞI CİVANPERÇEMİ

Bunun dışında tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem de civanperçemidir. Tıbbi ve geleneksel yöntemlerde sıkça adı duyulan civanperçemini mutlaka dikkatli ve ölçülü kullanmanız önerilmektedir. Doktor tavsiyesi alarak tüketmelisiniz.

Hem adet ağrılarının azaltılması hem de adet düzensizliğinin giderilmesi için sıkça tercih edilmektedir.