Yatakta bu yöntemi deneyen herkes 5 dakika içinde uykuya dalıyor

Gün içinde yorgunluğumuzu yatakta dinlenerek atıyoruz. Ancak bazen öyle zamanlar oluyor ki, uykumuz olmasına rağmen yorgunluk, stres gibi çeşitli faktörler sebebi ile uykuya dalamıyoruz. İşte yatakta bu yöntemi deneyen herkes 5 dakikaya uykuya dalıyor!
Yatakta bu yöntemi deneyen herkes 5 dakika içinde uykuya dalıyor

Uyku sorunu yaşayan herkesi sevindirecek bir haber geldi. Yatağa girdiğinde uyuma sorunu yaşayan ve uyumak için sürekli yatakta dönenler için pratik bir bilgi paylaşıldı. Uzmanlar, uykuya çok kolay geçiş yöntemini paylaştı. Yatakta uyumak için denenmesi gereken yöntemlerin başında cırcır böceği yönteminin geldiği belirtildi. “Cricketin” anlamına gelen bu yöntem nasıl uygulanır? İşte detaylar

UYKUYA DALMAK İÇİN “CIRCIR BÖCEĞİ” YÖNTEMİ

Uyumak için yatağa girdiğinizde bir türlü uyuyamıyorsanız, cırcır böceği yöntemini kesinlikle denemeniz gerekiyor. Bu yöntemi yapmak için yatağa yattığınızda ayaklarını birbirine sürtmeniz yeterli olacak.

Bu yönteme ilişkin ABD’deki Bustle dergisi, yayımladığı makalesinde bazı insanların uyumadan önce ayaklarını birbirine sürttüğü ve çıkan sesin cırcırböceğine benzemesi sebebi ile yatanların rahatladığını belirtti.

yataklari-ayirmak-iliskiyi-uzatir-mi-13015677-amp.jpg

SOSYAL MEDYADA DA DENENİYOR

Bu durumuna ilişkin bir TikTok kullanıcısı yaptığı paylaşımında cırcır böceği yöntemini denediğini ve uyumasını kolaylaştığını söyledi. Videonun altında “Uyumadan önce ayaklarımı cırcır böceği gibi birbirine sürtüyorum“ yazıyordu. Kullanıcılar bu yöntemi denediklerini ve memnun olduklarını ifade etti.

KENDİNİ SAKİNLEŞTİRME HAREKETİ

Avustralyalı bir psikolog Kaelan Jones, wellandgood.com’a verdiği röportajda ayaklarını sürten kişiler için şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kendini sakinleştirme, bireyin duygusal durumunu kendi başına düzenlemek için kullandığı herhangi bir davranışı ifade eder. Benim için bu davranış, genellikle geceleri yatağa gömüldüğümde ve uykuya dalmaya çalıştığımda ayaklarımı birbirine değdirme hareketidir”

Uzmanların değerlendirmesine göre yatmadan önce ayakları birbirine sürtmenin kişinin kendi vücudunu rahatlatmaya yardımcı olabileceği değerlendirmesinde bulunuyor.