Vazelin Nedir Neye Yarar?

Vazelin; Ham petrol maddesi, mineral yağlar ve mal mumundan oluşan bir merhemdir. Diğer kremler gibi cildin yüzeyine sürülerek vücuda farklı yararlar sunmaktadır.
Vazelin Nedir Neye Yarar?

Başta belirtmeliyiz ki içindeki ham petrol maddesi olduğu için çok tercih edilen bir krem türü değildir. Yapışkan ve parlaklık veren yapısı sayesinde cilt yüzeyinde bir süre emilmez.  Vazelin içinde bunduğu maddeler sayesinde birçok şeye yarar sağlamaktadır. Makyaj silmeden, parlatmaya kadar birçok yararı olan vazelin, evinizde bulunması gereken eşyalar arasında yer alıyor.

Vazelinin Faydaları Nelerdir?

Bit sorununa Etkili Çözüm Sunar:  Vazelinin içerisindeki ham petrol maddesi, sirke ve bit sorunlarını çözmekte çok etkilidir. Saç diplerinde sirkeli ya da bitli olan bölgeye vazelin sürülür en az 10 dakika beklenerek bit tarağı ile taranır. Ardından sabun ya da şampuanla yıkanır. Bu işlemin en az 1 hafta düzenli yapılması gerekir.

Parfüm Kalıcılığını 2 Katına Çıkarır: Eğer siz de parfümünüzün evden çıkmadan kokusunu alamayanlardansanız, el bileklerinize boynunuza biraz vazelin sürerek kalıcılığı arttırabilirsiniz.

En Doğalından Dudak Peelingi Yapar: Dudaklarınızdaki kurumuş, çatlamış ölü deriler, ruj sürdüğünüzde rujunuzu topaklandırır. Maalesef bu da çabuk dağılan ruj olarak karşımıza çıkar. Bu durumu yaşamamak için 1 çay kaşığı vazelini ve biraz toz şekeri karıştırarak evde dudak peelinginizi yapabilirsiniz.

Çatlamış Topuklara Son Verir: Vazelinin diğer kremlerden ayrılan yapısı sayesinde, yani; Hemen emilmemesi sayesinde, deride uzun süre nemlilik bırakır. Eğer topuklarınızda çatlak ve sertleşme varsa geden ayaklarınızı yıkayın. Hafif nemliyken vazelini sürün ve üstüne çorap giyerek uyuyun. Sabah kalktığınızda sonuç gözle görülür şekilde etkili olacaktır.

Eklem Yerlerindeki Kararmaların Giderilmesinde Yardımcı olur: Eğer diz, dirsek gibi eklem yerlerinizde siyah bir tabaka oluştuysa bu oldukça rahatsız edeci bir durumdur. Özellikle yaz aylarında kısa kollu t- short giyildiği zaman fiziki bir problem haline gelir.  1 yemek kaşığı vazelin ve limon suyu ile kararan bölgeyi ovun. Bu işlemi 1 hafta düzenli yaparsanız kararmaları yok etmiş olacaksınız.

Sıkışan kapakları Açmaya Yardım Eder: Sıkışan kavanoz kapaklarına vazelin sürerek açabilirsiniz.

Vazelinin tüm bu saydığımız faydaların yanı sıra birçok faydası var. O yüzden evinizde 1 kutu vazelin bulundurmanızda fayda var.