Uzmanlar elektrik faturasını düşürmeye yarayan o yöntemi açıkladı! Yarı yarıya iniyor

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda elektrik faturalarını yarı yarıya düşürmek mümkün.
Uzmanlar elektrik faturasını düşürmeye yarayan o yöntemi açıkladı! Yarı yarıya iniyor

Son dönemlerde dünyada ve ülkemizde yaşanan olumsuz olaylardan dolayı birçok ürüne ve hizmete zam üstüne zam yapıldı. Bu zamlar karşısında alım gücü iyiden iyiye düşen vatandaşlar ise gelen faturalarını yarı yarıya düşürmek için yollar arıyorlar.

Yaşanan olaylar enerji krizinin yaşanmasına sebep olurken doğalgaz ve elektrik faturalarına da gittikçe zam gelmeye devam ediyor. Zamlanan faturaları düşürmek ve enerji kullanımını azaltmak için yapılacak yöntemler ise uzmanlar tarafından açıklanıyor. Uzmanlar elektrik kullanımı için bazı saat aralıklarını işaret ederek bu yöntemin faturaları yarı yarıya düşüreceğini ifade etti. 

Cumhuriyet Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fertelli elektrikli aletlerin kullanımı için bazı saat dilimlerini önerdi. Bu saat dilimlerinde normalden çok daha az enerji tüketimi gerçekleşiyor. Bu durumda daha az elektrik faturasının gelmesini sağlıyor. Peki bu saat aralıkları ne zaman? Hangi saat dilimlerinde elektrikli cihazları kullanmak daha avantajlı?

UZMANLAR O SAATLERE DİKKAT ÇEKTİ!

Cumhuriyet Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fertelli yapmış olduğu araştırmalar sonucunda elektrikli aletlerin kullanımı için enerji kullanımını azaltmak ve faturaları yarı yarıya düşürmek için hangi saatlerin daha uygun olduğunu açıkladı. Elektrikli aletlerin saat 22.00 ile 6.00 arasında çalıştırılmasının elektrik faturalarından yarı yarıya tasarruf edilmesini sağlıyor. Bu saat aralığı yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. 

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler