Sarımsağın kabuklarını sakın çöpe atmayın! TAMAMEN ORTADAN KALDIRIYOR

Türk mutfağının en çok kullanılan besinleri arasında olan sarımsağı soyunca kabuklarını herkes çöpe atıyor! Ancak gerçek bambaşka çıktı! Sarımsağı soyduktan sonra kabuklarını sakın çöpe atmayın! Sebebini duyunca çok şaşıracaksınız!
Sarımsağın kabuklarını sakın çöpe atmayın! TAMAMEN ORTADAN KALDIRIYOR

Sarımsak kabuklarından içine kadar son derece yararlı ve faydalı bir besin! Özellikle sarımsak kabuklarının o sorunu tamamen ortadan kaldırdığı öğrenildi! İşte sarımsağın kabuğu hakkında merak edilenler..

Çoğu kişi kokusu sebebi ile sarımsaktan biraz uzak durabiliyor. Ancak kış aylarında sağladığı bağışıklık güçlendirici etkisi ile bizi güçlendiren sarımsak, en faydalı besinler arasında yerini alıyor. Sarımsak sadece kendisi ile değil, kabukları ile de ciddi faydalar sağlıyor. Sarımsak kabuklarının faydalarını öğrendikten sonra sarımsak kabuklarını artık hep saklayacaksınız!

SARIMSAK KABUĞU NASIL KULLANILIR?

Sarımsak kabuğunun birden fazla kullanım alanı bulunuyor. Öncelikle kurutup toz haline getirebilir, yemeklerinizi lezzetlendirmesi için kullanabilirsiniz. Dilerseniz kabuğundan elde edilen su ile çorbalarınızı daha da şifalandırabilirsiniz.

sarimsak-2.jpg

İsteyenler de sarımsak kabuğundan çay yapabilir, öksürük ve balgam sorununu ortadan kaldırabilir. Son derece doğal bir antibiyotik olarak görülen sarımsağın kabukları pek çok kişi için ilaç anlamına gelebilir!

SARIMSAK KABUĞUNDAN ÇAY NASIL YAPILIR?

Sarımsak kabuğundan çay yapmak istiyorsanız, elbette ilk olarak sarımsak kabuğuna ihtiyacınız var! Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra güzelce yıkayın! Bir çaydanlığa koyun ve kaynattığınız 2 bardak kadar suyu kabukların üzerine ekleyin. Bu şekilde 1 saat kadar demlendirin ve gün içerisinde afiyetle tüketin!

Sarımsağın genel olarak tansiyon düşürücü etkisi bulunmaktadır. Bu sebeple sarımsak kabuğu çayını günde 1 bardak olacak şekilde tüketmeniz önerilmektedir. Fazlası istenmeyen sonuçların oluşmasına neden olabilir.

Bu haber genel bilgi vermek için hazırlanmıştır. Hastalıklarınız için mutlaka doktorunuzla iletişime geçin!