Sarı yastık lekelerine son! Evdeki malzemeler ile sarı lekelerden kurtulabilirsiniz

Sarı yastık lekeleri daha önce hiç bu kadar kolay çıkmamıştı. İşte temizlik uzmanları tarafından önerilen yöntem.
Sarı yastık lekelerine son! Evdeki malzemeler ile sarı lekelerden kurtulabilirsiniz

Beyaz yastık kılıflarında oluşan lekelere bu yöntem son veriyor. Özellikle yaz aylarında ter ile kirlenen yastık kılıfları sararabiliyor. Bu görüntü ise ne kadar yıkansa da geçmiyor. Temizlik uzmanları tarafından açıklanan bu yöntem ile sarı yastık lekeleri kolayca geçiyor. Peki bu yöntem nedir? İşte detaylar. 

Yapılan araştırmalar sonucunda yastık kılıflarının belirli aralıklar ile yıkanmamasının 16 farklı mantar türünün oluşmasına sebep olabileceği ve bu sebeple de alerjik reaksiyonları tetikleyebileceği hatta akciğerlerin ve diğer organların enfekte olabilmesine sebep olabileceği açıklandı. Bu sebeple bakteri, ölü deri hücresi ve toz bulunduran yastık kılıflarının düzenli aralıklar ile yıkanması gerekmektedir. Yıkanmasına rağmen sarı lekenin çıkmaması durumunda ise temizlik uzmanları tarafından önerilen bu yöntem denenmelidir.

SARI YASTIK LEKELERİ NASIL GEÇER?

Sararmış yastıkları beyazlatmak için öncelikle yastık kılıflarını yumuşak bir deterjan ya da yumuşak bir sabun solüsyonu ile ılık suda yıkayarak bir süre bekletin. Daha sonra lekeleri çıkarmak için sirke kullanılacaktır. Sarı yastık lekelerini kumaşa ya da desene zarar vermeden yani rengi solmadan kolayca çıkarmak için sirke özellikle tercih edilmiştir. Sirke doğal bir temizleyicidir. Peki sirke nasıl kullanılmalıdır.

Beyaz sirke kullanılırken yapılması gereken tek şey eşit miktarda beyaz sirke ve suyu bir sprey şişesinde karıştırarak lekeli olan kılıfa iyice püskürdün. Daha sonra yastığı tekrar kullanmadan önce tamamen kurmasını bekleyin. Beyaz sirke lekeleri çıkarmanın yanında yastığı dezenfekte etmeye de yardımcı olmaktadır. Hastalıklardan ve kötü enerjiden korunmayı sağlar. Evde oluşan tozları da sirkeli su ile temizlemek önerilmektedir. 

İlgili Haberler