Temizlik uzmanları açıkladı! İşte perdeleri kar gibi bembeyaz yapan ucuz ve doğal yöntem

Sararmış perdelerden kurtulmanın yolunu temizlik uzmanları açıkladı. Herkesin mutfağında bulunan o ürünler ile perdeleri bembeyaz yapmak çok kolay.
Temizlik uzmanları açıkladı! İşte perdeleri kar gibi bembeyaz yapan ucuz ve doğal yöntem

Sararmış ve kötü görünün perdeleri anında kar gibi bembeyaz hale getiren yöntem mutfakta saklı. Doğal ve ucuz olan bu yöntem temizlik uzmanları tarafından açıklandı. Bayrama çok az bir süre kala bayram temizliği sebebiyle perdeler de mutlaka yıkanır. Peki perdeleri ilk günki gibi bembeyaz yapan yöntem nedir? İşte bu etkili yöntem ile sararmış perdeler bembeyaz olacak.

Perdeleri yıkıyorum ama asla bembeyaz olmuyor diyorsanız bu haber sizin için. Öncelikle perdeleri beyazlatmak için gerekli malzeler ve sırrını açıklamak gerekirse bunun çözümü mutfaklarda saklı. İşte perdeleri ilk gün ki gibi bembeyaz yapmanın formülü.

PERDELERİ KAR GİBİ BEYAZLATMAK MÜMKÜN

Sararmış perdeleri bembeyaz yapmak için gerekli olan ürün küp şeker. Küp şeker her evin mutfağında kolaylıkla bulunabilecek bir ürün. Peki bu ürün nasıl kullanılmalıdır. Perdeleri yıkarken deterjan bölmesine deterajan ile birlikte 2 veya 3 adet küp şeker ekleyin ve farkı gözleriniz ile görün. Bu yöntem ile perdeleriniz bembeyaz olacak.

Bunun yanında perdeleri beyazlatmanın bir diğer yöntemi ise bulaşık makinası tableti. Tül perdelerinizi beyazlatmak için şeker ya da karbonat dışında bir de bulaşık makinası tableti kullanabilirsiniz. Bunun için makinayı her zaman tül perde yıkarken ki ayarlara getirin. Daha sonra perdeler ile birlikte makinanın içinde bir adet bulaşık makinası tableti atın. Böylece çalıştırın. Soncuna inanamayacaksınız. 

Perdeleri beyazlatmak için bir diğer yöntem ise yine mutfakta rahatlıkla bulunan sirke. Beyaz sirke en doğal temizleme ürünlerinden biridir. Bütün bakterileri bir anda silip atan sirke perdenin beyazlamasını sağlayacak ve eskisi gibi bembeyaz perdelere kavuşmanızı sağlayacak. Perdeyi makinaya atarken deterjan gözüne deterjan ile birlikte bir kaç damla sirke ekleyin. Bu şekilde yine aynı ayarlar ile tül perdelerinizi yıkayın. Kuruduktan sonra kar gibi beyaz perdeleri tekrar evlerinize asabilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sirke aynı zamanda kötü kokuya da alır. Perde üzerindeki tüm kiri ve pisi yok eder. 

İlgili Haberler