Salçaların küflenmesine kesin çözüm! Bunu yapan rahat ediyor

Salçanızın küflenmesini engelleyecek kurtarıcı tüyoları sizler için araştırdık. Bunları mutlaka yapın.
Salçaların küflenmesine kesin çözüm! Bunu yapan rahat ediyor

Türk kültüründe salçanın yeri çok farklıdır. Tüm yemeklerde kullanılan salçalar her yıl yapılır ya da satın alınır. Hazır salça kullanan da ev salçası kullanan da salçanın üzerinin kısa sürede küflenmesinden şikayetçi. Peki salçanın küflenmemesini sağlayacak yöntemler nelerdir? Sizler için salçanın küflenmesini engelleyecek tüyoları araştırdık. Bunları deneyin ve salçanızı küflenmeden sorunsuz saklayın. İşte detaylar.

Sulu yemeklerde de fırın yemeklerinde de kısırda da birçok yemekte salça kullanılmaktadır. Ev salçaları da hazır salçalar da ilk açıldıkları andan itibaren küflenmeye başlar. Hal böyle olunca vatandaşlar salçaların küflenmemesi için gerekli tüyoları araştırmaya başladılar. Peki salçanın küflenmemesi için yapılması gereken şeyler nelerdir?

SALÇANIN KÜFLENMESİNİ ENGELLEYEN YÖNTEMLER

Salçanın küflenmesini engelleyen tüyolar şu şekilde sıralanmaktadır;

Öncelikle hazır almış olduğunuz salçaları kendi kaplarında bırakmayın. Başka bir kaba alın. Bu kesinlikle salçanın ömrünü uzatacak olan ilk adımdır. Daha sonra ise üzerine zeytinyağı ve kaya tuzu ekleyin. Kapağını bu şekilde kapatın. Zeytinyağı ve kaya tuzu küf oluşumuna kesin çözümdür. 500 gramlık bir salçaya bir tatlı kaşığı kadar kaya tuzu ve bir kaç damla da zeytinyağı eklemeniz önerilmektedir. Ayrıca salçaları cam kavanozlarda saklamak da mutlaka atlanmaması gereken tüyolarlarda biridir. 

Ayrıca salçayı koyacak olduğunuz cam kavanozların sıfır olmasına dikkat edin. Daha önce bu kavanozlarda herhangi bir besin konulmamasına mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. Temiz bir kavanoz olması şartı bulunmaktadır. Kullanılmış olan ve daha önce bir besin konan bu kavanozlar başka bir besine maruz kaldığı zaman değişmekte ve koku yapmaktadır. Bu da küflenmeye sebep olmaktadır. 

İşte bu gibi tüyolardan haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler