İhtiyaç sahiplerine bedava Ayçiçek yağı un salça çay şeker dağıtılıyor! VGM başvuru ekranı açıldı 81 ile verilecek

Aile Bakanlığı erzak yardımları yanı sıra Vakıflar Genel Müdürlüğü kuru gıda yardımları için başvuru ekranını açtı. Bana vermezler demeyin hemen başvurun!
İhtiyaç sahiplerine bedava Ayçiçek yağı un salça çay şeker dağıtılıyor! VGM başvuru ekranı açıldı 81 ile verilecek

İhtiyaç sahiplerine bedava Ayçiçek yağı un salça çay şeker dağıtılıyor! VGM başvuru ekranı açıldı 81 ile verilecek - Ekonomik olarak zorlu günlerden geçilen bugünlerde devlet yardım kesesinin ağzını sonuna kadar açarken vatandaşlara bir müjde de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verildi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM tarafından yapılan açıklamada "Vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüzce 81 il merkezinde kuru gıda yardımı verilmektedir" diyerek kuru gıda yardımı yapılacağı ifade edildi. Kuru gıda yardımı paketi içerisinde Ayçiçek yağı, şeker, çay, makarna ve un gibi çok tüketilen kuru erzaklar yer aldı. 

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VGM BEDAVA KURU ERZAK GIDA YARDIMI KOLİSİ KİMLERE VERİLİR?

1. Sosyal güvencesi bulunmayan veya hane geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar,

2. 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar VGM'den erzak yardımı almak için başvuru yapabilecekler. 

Başvuru işlemleri hakkında yapılan açıklamada "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurmak suretiyle Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilirler.

Yurtiçi kuru yardımı hizmetine başvuruda, çalışabilecek durumda olan 18-65 yaş arasındaki kişilerden Türkiye İş Kurumu iş başvurusu kaydı istenir.

Bölge Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede durumu uygun olanlar kuru gıda hizmetinden yararlandırılır.

Kuru gıda yardımı hizmetine yapılan başvurular sınırlı sayıdaki kontenjanlar nispetinde değerlendirilmekte olup başvuru yapılması hizmetin hemen başlatılacağı anlamına gelmemektedir.

Kuru gıda yardımından yararlananların ölümü, muhtaçlığının ortadan kalkması veya bakım altına alınması, bilgi verilmeksizin 3 ay paketin teslim alınmaması halinde hizmete son verilir. Yurtiçi kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanma süresi aralıksız 5 yıl ile sınırlıdır. 5 yılın sonunda hizmetten yararlanılmaya devam edilmek isteniyorsa yeniden başvuru yapılabilir.

Başvuru yapan kişilerin gerçekten muhtaç durumda olduğunun belirlenmesi durumunda 1 sene boyunca kuru erzak yardımı olarak hazırlanan erzak paketlerinden almalarına olanak sağlanacak. 

İlgili Haberler