Saç boyasına artık onlarca lira vermeyeceksiniz! Evde doğal saç boyası yapımı

Saç boyasına onlarca lira vermenize gerek yok. Bu yöntemler ile evde doğal bir şekilde beyazlardan kurtulabileceksiniz.
Saç boyasına artık onlarca lira vermeyeceksiniz! Evde doğal saç boyası yapımı

Saç beyazlaması sorunu binlerce kişinin korkulu rüyası. Son zamanlarda artak kuaför masrajları ile de saç boyatmak oldukça pahalı. Saç boyalarının kimyasal içermesi bunun da saçlara ve saç derisine olan zararları da cabası. Bu sebeple evde doğal saç boyama nasıl yapılır?

Doğal malzemeler ile düzenli olarak kullanarak bir kaç gün içinde beyazlardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca saçlara beyazlamadan önce müdahale etmek de mümkün. İşte detaylar haberimizde yer alıyor.

Kimyasal içerikli saç boyalarına onlarca lira vermenize gerek yok. Saç boyatmak için kuaföre fiderek de binlerce lira vermeyeceksiniz. Artık bu yöntem ile evde sıfır maliyetle saç beyazlarından kurutalacaksınız. İşte detaylar haberimizde.

SAÇLAR BEYAZLAMADAN ÖNCE ÖNLEM ALIN

Saçların beyazlaması doğal bir süreç olsa da çoğu insan saçları beyazladığında boyatabiliyor. Beyaz görüntüyü sevmeyenler de kuaförlere binlerce lira vermemek için boya alarak evde kontrolsüzce saç boyayabiliyorlar. Fakat bu saçlara oldukça zarar verebiliyor. Saçlarınızı yakabilir ve cildinizi de zarar verebilirsiniz. Fakat evde yapılacak olan bazı önlemler ile ya da beyazladıktan sonra bazı tüyolar ile saç beyazlaması problemlerinden kurtulabileceksiniz. İşte detaylar. 

Hindistan Cevizi yağı ile saçlarınız beyazlamadan önlem alın. Düzenli olarak saçlara Hindistan Cevizi maskesi yapıldığında saçlarınız nem kazanacak ve beyazlama süresi uzayacaktır. Bu sebeple Hindistan Cevizi yağını düzenli olarak her gece saçlarınıza uygulayın. Sabah kalktığınız da ise güzelce yıkayın. Peki saçlar beyazladıktan sonra ne yapmalı? İşte evde saç beyazlarından kurtulmanın doğal yöntemi. 

BEYAZ SAÇLARDAN KURTULMANIN DOĞAL FORMÜLÜ

Beyaz saçlardan kalıcı olarak kurtulmak mümkün. Bunun için taze Bektaşi üzümü suyu ile saçlarınıza uygulayabileceğiniz bir doğal karışım elde edebileceksiniz. Bunun için bir yemek kaşığı üzüm suyu, 1 çay kaşığı badem yağı, birkaç damla limon suyu ile saçlarınıza düzenli olarak masaj yapın. Bu yöntem ile birkaç gün içinde saçlarınızdaki beyazların azaldığını göreceksiniz. 

Bir diğer yöntem ise ceviz kabuğu yöntemi. Bunun için ise bir litre suyun içerisine 5 adet kurutulmuş ceviz kabuğu ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın. Bu karışımı her gün düzenli olarak saç diplerinize uygulayın. 20 gün sonra etkisini gözlerinizle göreceksiniz. 

İlgili Haberler