Pimapen kullanan çoğu kişi bilmiyor! Hemen kış ayarına çevirmeniz gerekiyor

Günümüzde artık hemen hemen her evde pimapen kullanılıyor. Ancak çoğu kişi pimapenlerde yaz kış ayarının olduğunu bilmiyor. Eğer doğalgaz faturalarının yarı yarıya düşmesini istiyorsanız, kış ayarına geçmeniz gerekiyor.
Pimapen kullanan çoğu kişi bilmiyor! Hemen kış ayarına çevirmeniz gerekiyor

Tüm dünya genelinde büyük bir enerji krizi mevcut. Enerji fiyatlarının hızlı bir şekilde yükselmesi vatandaşların faturalardan nasıl tasarruf edeceklerini araştırmasına neden oldu. Peki, pimapenler sayesinde doğalgaz faturasında nasıl tasarruf sağlanır? İşte detaylar

Her evde bulunan PVC pencerelerde ve kapılarda yaz kış conta ayarı olduğu pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Genellikle kış aylarında gevşek bir şekilde duran contaların kış aylarında biraz daha sıkılması gerekiyor. Peki, pencerelerde yaz kış modu nasıl ayarlanır?

FATURALARDAN TASARRUF EDEBİLİRSİNİZ

PVC sistemlerinde yaz kış ayarı olduğu pek çok kişi tarafından bilinmediği için faturalardan tasarruf etmek çok fazla mümkün olmuyor. Pimapen gibi adlandırılan PVC pencerelerde mevsimlere göre pencere ayarı yapılıyor. Faturalardan tasarruf etmek için yapmanız gerekenler şu şekilde:

Öncelikle pencerelerde kilitleme kısmını bulun. Genellikle oval bir pim olarak görülür.

Daha sonra tornavida yardımı ile silindir kilidi döndürün.

screenshot-9.png

Eğer çentik sola dönük ise daha fazla sıkabilirsiniz. Hava girişinin az olması ile kış aylarında soğuk hava girişi olmayacaktır. Bu şekilde faturalardan tasarruf edebilirsiniz.

Ancak bazı pimapenlerde bu tür ayarların olmayacağı unutulmamalıdır. Pencereler ilk takıldığında genellikle standart ayarda getirilir. Bu şekilde de kullanabileceğiniz gibi yaz kış ayarı da yapabilirsiniz.