Patlıcan kızartması bu yöntem ile artık hiç yağ çekmeyecek! Aşçıların sırrı ortaya çıktı

Patlıcan kızartması yaparken yağ çekmemesi için yapılması gerekenler aşçılar tarafından açıkladı. İşte aşçıların sırları.
Patlıcan kızartması bu yöntem ile artık hiç yağ çekmeyecek! Aşçıların sırrı ortaya çıktı

Patlıcan kızartması yaparken her zaman yaşanan sorun yağ çekmesidir. Peki yağ çekmemesi için hangi yöntem izlenmelidir? Aşçıların sırrı ile patlıcanlar artık yağ çekmeden kızaracak. İşte patlıcan kızartması için en iyi yöntem.

Patlıcan kızartmasında yağ çekme sorunu ve kararma sorunu yaşanmaktadır. Bu iki sorunu da yaşamamak için uygulanması gereken yöntem ise aşçılar tarafından açıkladı. İşte izlenmesi gereken yol.

PATLICAN KIZARTMASININ YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN İZLENMESİ GEREKEN YOL

Patlıcan kızartırken yağ çekmemesi için yapılması gerekenler arasında şu yöntemler yer almaktadır. 

İlk olarak patlıcanları tuzlu suda bekletmeniz gerekmektedir. Patlıcanın kabuğunu soyduktan sonra tuzlu suda bir süre bekletin. Daha sonrra iyice kuruması için bir kağıt havu yardımı ile kurulayın. Kuruyan patlıcanları kızartmaya başlayın. Patlıcanları bu şekilde yağ çekmeyecek ve kıtır kıtır olacaktır. 

Diğer bir yöntem ise sirke katmak olacak. Kızartma yaparken yağa bir miktar sirke koyun. Bu da yine patlıcanın yağ çekmesini önleyecek ve daha lezzetli kızartma yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıca patlıcanları kızartırken ılık suda bekletmek de yine yağ çekmkesini engelleyecektir. 

Patlıcan kızartması yaparken patlıcanları soyup dilimledikten sonra kağıt havlu üzerine tek tek dizin. Üzerine biraz tuz ekeleyip kağıt havlu ile örtün. Kağıt havlunun üzerinde ağırlık yapacak bir cisim ekleyin ve 1 ya da 2 saat kadar bu şekilde bekletin. İşte bu aşçı tüyoları ile yağ çekmeyen ve daha lezzetli patlıcan kızartması elde edeceksiniz. 

İlgili Haberler