Öksürüğü Kesecek Olan 5 Çay Önerisi

Öksürük, kış dönemlerinde daha sık karşı karşıya kaldığımız durumlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Bir türlü geçmek bilmeyen inatçı öksürük varsa can sıkıcı bir konu haline de dönüşmeye başlamış olacaktır.
Öksürüğü Kesecek Olan 5 Çay Önerisi
İnatçı diyebileceğimiz öksürükler vücutta spazma ve sıvıların üretilmesine neden olur. Toz ve diğer zararlı maddelerinde engellenmesini sağlamaya çalışacaktır. Öksürüğin çıkma sebeplerinden bir diğeri olarak ise soğuk algınlığı, enfeksiyon kapma gibi durumlara da bağlanabilir. Tüm bu bir türlü gitmek bilmeyen kuru öksürük ile başa çıkmanız adına yapmanız gereken en iyi çözüm yollarından birisi olarak ise 5 çay tüketmeye başlamanız olacaktır.

 

Kekik Çayı İçin
Öksürükleriniz gün boyu sürüyor ve hatta sizi uykularınızda bile rahatsız ediyorsa şifa kaynağı kekik çayını tüketmeniz gerekecektir. Kekik çayını, sahneye çıkmadan önce sanatçılar bile tüketiyor. Çünkü bu bitkinin en önemli özelliğinden birisi de enfeksiyonlara nüfuz ederek ortadan kaldırılmasını sağlamaya yardımcı olmasıdır. Bu sebepten dolayı da insan sağlığı açısından oldukça faydalı olduğunun altını çizmemiz de yarar var. Son derece etkili diyebileceğimiz bir iltihap giderici olarak ön plana çıkıyor. Sorunun direk olarak köküne kadar inerek ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Öksürme gibi sorunlarınız varsa düzenli olarak kekik çayı içmeniz dahilinde ortadan kolayca kalkmaya neden olacaktır.

 

Nane Çayı Tüketin
Kekik çayının yanı sıra tavsiye edebileceğimiz çaylardan birisi olarak da karşımıza nane çayı çıkıyor diyebiliriz. Eğer ki sizlerde nefes darlığı gibi sorunlar çok sık şekilde yaşamaya devam ediyorsanız o halde vakit kaybetmeden ilk iş olarak nane çayı tüketmeyi sağlayabilirsiniz. İltihap ve enfeksiyona iyi gelecektir.

 

Limonlu Rooibos Çayı İçin
Alerjiniz yok yalnızca kuru bir öksürük var ve sizlerde bu durumdan şikayet ediyorsanız o halde bunu içmeniz gerekecektir.

 

Ballı ve Tarçınlı Limonlu Çay Tüketmek
Limonun içerisinde antibakteriyel özellik vardır. Bu sayede bademciklere asidik özelliği dolasıyla acı verebilir. Onun keskin halini daha da yumuşatmanız adına ise içerisine bal ve tarçn eklemelisiniz.

 

Ballı Zencefil Çayı İçin
Yiyecek ve içeceklerin olmazsa olmazlarından birisi de zencefildir. Zencefil çayı öksürüğin normalden daha kısa süre içerisinde iyileşmesini sağlıyor.

İlgili Haberler