Meğer yanlış yapıyormuşuz! Çamaşır makinesini çalıştırırken bunu yapmayın ömrü kısalıyor

Çamaşır makinesini çalıştırırken mutlaka bu ipuçlarına dikkat edin. Eğer dikkat edilmezse çamaşır makinesinin ömrü oldukça kısalacak. Bozulmasına davetiye çıkacak.
Meğer yanlış yapıyormuşuz! Çamaşır makinesini çalıştırırken bunu yapmayın ömrü kısalıyor

Çamaşır makinesini çalıştırırken yapılan bazı yanlışlar makinenin ömrünü kısaltıyormuş. Meğer herkes yanlış yapıyormuş. Eğer sizde bu hatayı yapıyorsanız mutlaka düzeltin. Yoksa çamaşır makinesinin bozulması an meseli.

Çamaşır makinesi bir evin en vazgeçilmez ev gereçleri arasında yer almaktadır. Çamaşırlar haftada bir kaç yıkanır. Çamaşır makinesi ise bu süreçte sürekli çalışır. Bu sebeple de çamaşır makinesini kullanırken mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. Yapılması gereken şeyler oldukça basit. Peki çamaşır makinesinin doğru kullanım şekli nasıldır?

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ ÇALIŞTIRIRKEN BU HATALARI YAPMAYIN

Çamaşır makinesinin çok çabuk bozulmasına sebep olan bu hataları sakın yapmayın. Makinenin ömrünü kısaltıyor. Son zamanlarda birçok ürüne ve hizmete zam yapılıyor. Bu zamlardan teknoloji sektörü de etkilenmiştir. Çamaşır makinesi de diğer beyaz eşyalarda olduğu gibi gittikçe zamlanıyor. Hal böyle olunca evimizde bulunan makinleri doğru düzgün kullanmak şarttır. Eğer bu kurallara uyarsanız makineninizi daha uzun süre kullanabileceksiniz.

DETERJAN KULLANIMINI AZALTIN

Çok fazla deterjan kullanmak hem çamaşırlara hem de makineye zarar verecektir. Uzmanlar tarafından açıklanan bilgilere göre giysilerin solmaması ve makinenin daha çabuk bozulmaması için deterjan kullanımının azaltılması gerektiğini ifade etti. Yani deterjan gözüne bir ölçek kadar eklediğiniz deterjandan fazla eklememeniz gerekmektedir. 

ÖN YIKAMA YAPIN

Çamaşır makinesi çalıştırırken mutlaka önce ön yıkama yapını. Uzun süre kullanmak için açıklanan bu maddelere uymak şarttır. Parlık renkli bir tişörtün renginin diğer çamaşırları geçip geçmeyeceği konusuna mutlaka dikkat edin. 

FERMUARLARI KAPATIN

Çamaşır makinesine çamaşırları koymadan mutalka fermuarlı bir kıyafetin fermuarını kapatın. Yoksa fermuar parçalanabilir ve bozulabilir. Yıkandıktan sonra fermuar kırılacak ve kullanılmaz hale gelecektir. 

Ayrıca fermuardaki sert yapı makinenin tamburuna zarar verecektir. Bu da makinenin ömrünü kısaltır. 

İlgili Haberler