Fırın temizliği için SİHİRLİ formül ortaya çıktı! Telle ovalamaya son yeni alınmış gibi PIRIL PIRIL olacak...

Özellikle de fırınını sık sık kullanan kişiler için pratik fırın temizliği önem kazanırken doğal yöntemlerle ışıl ışıl fırın sahibi olmak isteyenlere gizli formül geldi.
Fırın temizliği için SİHİRLİ formül ortaya çıktı! Telle ovalamaya son yeni alınmış gibi PIRIL PIRIL olacak...

Fırın temizliği için SİHİRLİ formül ortaya çıktı! Telle ovalamaya son yeni alınmış gibi PIRIL PIRIL olacak... Ev yemeklerini fırında yapmayı tercih edenler ve sık sık fırınını kullanan kişiler fırın temizliği bir süre sonra kabus haline gelmektedir.

Özellikle de düzenli olarak temizlenmeyen fırınlar yağ ve kirlerin birikerek daha inatçı bir hale gelmesi nedeni ile kabus haline gelirken pratik fırın temizliği için yöntem açıklandı. Kullanılacak olan basit yöntemler sayesinde fırın temizliği için saatlerce uğraşılmasına, yemek pişirilen alana kimyasal maddeler kullanmaya gerek kalmayacak.

KİMYASAL KULLANMADAN DOĞAL YÖNTEMLERLE BASİT VE KOLAY FIRIN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Yarı yarıya olacak ölçüde su ve sirkeyi ısıya dayanıklı bir kabın içerisine alın. 2 bardak su koyduysanız 2 bardak sirke ekleyecekseniz. Beyaz sirke varsa daha etkili olacaktır. Ardından aynı kabın içerisine 1 adet orta büyüklükteki limonu dilimleyerek ekleyin ve kabı fırına yerleştirin. Fırını fan ayarına getirerek 200 dereceye ayarlayarak 20 dakika çalıştırın.

20 dakikanın ardınan kabı fırından alarak fırını kapağı kapalı durumda bırakın. Eliniz suya dayanabilecek ısıya geldiği anda bu suyu kullanarak yumuşak bir bez yardımı ile fırını temizleyin. Fırınınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. Sirke, limon ve su buharının etkili gücü ile fırınınız kimyasal kullanmadan ciflemeden ve tellemeden pırıl pırıl olacak...