Fayans ve lavabolarda oluşan pas lekelerinden bu yöntem ile eser kalmayacak! Temizlik uzmanları açıkladı

Lavabo ve fayanslarda oluşan pas lekesini geçirmek artık çok kolay. Uzmanlar tarafından açıklanan bu yöntemi denemeyen pişman olur.
Fayans ve lavabolarda oluşan pas lekelerinden bu yöntem ile eser kalmayacak! Temizlik uzmanları açıkladı

Fayans ve lavabolarda oluşan pas lekelerinin geçmemesinden şikayetçi olanlar buraya. Temizlik uzmanları tarafından açıklanan bu karışım pas lekelerine kesin çözüm oluyor. Peki pas lekeleri çıkarmak için ne yapmalı? Nelere dikkat edilmelidir? İşte detaylar.

LAVABO VE FAYANSLARDA PAS LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

Pas lekeleri su ile demirin oksitlenmesi sebebiyle oluşmaktadır. Bu sebeple de pas lekelerini çıkarmak çok zordur. Genelde musluklarda, fayanslarda ve evde bulunan beyaz eşyalarda oluşmaktadır. Fakat bu pas lekelerinden kurtulmak artık çok kolay hale gelecek. Temizlik uzmanları tarafından açıklanan bu yöntem ile pastan eser kalmayacak.

Beyaz eşyalarda ev gereçlerinde ve mutfak aletlerinde de sıklıkla oluşan bu pas lekelerini geçirmek için artık çok efor sarfetmeyeceksiniz. Ütülerde oluşan pas lekesi için beyaz sirke kullanılmaktadır. Su bölmesine beyaz sirke koyarak kullandığınız zaman pastan eser kalmayacaktır. Ütünün yüzeyindeki deliklerden pas ve kir akıp gidecektir. Limon tuzu da yine ütü gibi eşyalarda pasın çıkmasını sağlar. 

Pas lekeri olan yere limon tuzu dökülerek sıcak su eklenir. Bur süre bekledikten sonra iyice durulayın ve pas lekelerinin hızlıca yok olduğunu gözleriniz ile görün. İşte pas lekelerini çıkarmak için formül.

KIYAFETTE PAS LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Evlerde kullanılan beyaz eşyalarda ve ev gereçlerinde ayrıca lavaboda ve fayanslarda oluşan pas ve kir lekelerini çıkarmak artık mümkün. Temizlik uzmanları tarafından açıklanan yöntem ile pas lekelerinden anında kurtulacaksınız. Lekeye kısa sürede müdahale etmek ise işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

Lekeli bölgeye limon ya da beyaz sirke dökerek bir süre bekletin. Beklediğiniz zaman içinde pas lekesinin akıp gittiğini göreceksiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey ise lekeli bölgeyi çitilememek ve ovalamamak olacaktır. Bunun yerine bir bez yardımıyla fazla suyu almanız çok daha yerine olacaktır.Kıyafeti güneşte kurutup daha sonra makinede yıkayın. Böylece leke kolayca çıkacaktır. 

İlgili Haberler