Evdeki rutubetten kurtulmanın yolları! Bunları yapın sonuca şaşıracaksınız

Rutubetten kurtulmak için yapılması gerekenler açıklandı. Bu yöntemler ile evinizdeki rutubeti azaltabilir hatta yok edebilirsiniz.
Evdeki rutubetten kurtulmanın yolları! Bunları yapın sonuca şaşıracaksınız

Evde oluşan nem sağlığa zararlı hale gelmektedir. Uzun süre bu nemli havaya maruz kalmak kanser gibi hastalıklara bile davetiye çıkarabilir. İşte bu sebepten dolayı yaşadığınız ortamın mutlaka rutebetten arındırılmış olması gerekmektedir. Peki evdeki rutubetten nasıl kurtulabiliriz? İşte detaylar.

RUTUBETTEN KURTULMANIN YOLLARI

İlk olarak evinizin tüm odalarını her gün mutlaka havalandırın. Bütüm camları açarak evdeki nemli ve kötü havayı alması için cereyan yaptırın. Havanın soğuk olmasına aldırış etmeyin çünkü nemli havayı solumak insan sağlığına iyi gelmemektedir. Daha sonra kalorifer peteklerinin önlerini perde ya da mobiya lie kapatmayın. Kedi kumu ve karbonat nemi çok iyi çekeceği için bu gibi ürünleri küçük torbalar halinde evin bazı köşelerine koyun.

Kaya tuzu lambası yakma da etraftaki nemi alır ve odanın güzel kokmasını sağlar. Evde badana yapılacağında küf ve mantarlara karşı koruycu bazı boya türlerini araştırarak bu tür boyaları seçin. Nem alan odaları tespit edin ve bu odalar eşyalar ile doluysa bazılarını odadan çıkarın. Mutfak dolapları ve gardıroparı havalandırmanız çok önemli. Evin içinde kesinlikle çamaşır kurutmayın. Duvarlarda ve tavanda oluşan siyah küf lekelerini limon kolanyası ile iyice silin ve yok edin. 

Sirke de yine küf mantarlarının oluşmasını engeller. Nemmli yerler sirke ile sinilenerek nemliliği alınmalıdır. Nem alma cihazları kullanarak yine odadaki fazla nemden kurtulabilirsiniz. Ayrıca yaşadığınız evin yalıtımlı olup olmadığına mutlaka dikkat edin. Değilse yalıtımı yaptırın. 

İlgili Haberler