Ekmeklerin üzerinde neden tek çizgi var? Kimse bu sırrı bilmiyordu anlamı mest etti

Ekmeğin üzerindeki çizginin anlamı hikayesi ile okuyanları mest etti!
Ekmeklerin üzerinde neden tek çizgi var? Kimse bu sırrı bilmiyordu anlamı mest etti

Ekmeklerin üzerinde neden tek çizgi var? Kimse bu sırrı bilmiyordu anlamı mest etti - Dünyadan en çok ekmek tüketilen ülkelerin arasında yer alan Türkiye'de ekmeklerin üzerinde yer alan tek çizginin hikmeti ortaya çıktı.

Pek çok kişinin merak ettiği "ekmeğin üzerinde neden tek çizgi var?" sorusunun yanıtı ortaya çıktı. Ekmeğin üzerindeki tek çizginin Osmanlı döneminden kalan bir gelenek olduğu belirtilirken bu emri veren kişinin ise Orhan Gazi olduğu ifade edildi.

EKMEĞİN ÜZERİNDE NEDEN TEK ÇİZGİ VAR?

Ekmeğin üzerinde bulunan tek çizginin anlamı ortaya çıktı. Osmanlı döneminden kalan bir gelenek olarak öne çıkan ekmeğin üzerindeki tek çizginin Osmanlı İmparatorluğunun 2. padişahı Orhan Gazi tarafından verildiği ortaya çıktı.

Rivayete göre Orhan Gazi, Bursa'nın fethedilmesinin ardından Uludağ'ın eteklerinde ekmek üreten fırınları denetime çıkar. Burada bir fırına giren Orhan Gazi'nin dikkatini ekmeklerin üzerindeki 3 çizgi çeker ve fırıncıya neden ekmeklerin üzerine 3 çizgi koyduklarını sorar.

Bunun üzerine fırıncı "Biz Hristiyan'ız. Bunun için Tanrı, Oğul ve Kutsal Ruhu hatırlatması için ekmeğin üzerine 3 çizgi koyarız" der. Yaşanan bu olaydan çok etkilenen Orhan Gazi hemen bir ferman yayımlar ve "Bundan sonra tüm Müslüman fırıncılar Allah'tan başka ilah olmadığına dikkat çekmek için ekmeğin üzerine tek çizgi çeke" talimatını veriyor.

O tarihten bu yana da bu gelenek devam ediyor ve Müslüman fırıncılar ekmeğin üzerine tek çizgi çekiyor. Peki, siz ekmeğin üzerine neden tek çizgi çekildiğini biliyor muydunuz?