Dondurmanın o faydasını kimse bilmiyor! Vitamin eksikliği olanlar tüketsin

Dondurmanın bu faydasını kimse bilmiyor. Vitamin ve minerallerin yanı sıra birçok rahatsızlığı da önlemektedir.
Dondurmanın o faydasını kimse bilmiyor! Vitamin eksikliği olanlar tüketsin

Dondurma yaz mevsiminin vazgeçilmez tatlıları arasında yer almaktadır. Ayrıca en düşük kaloriye sahip olan tatlıdır. Mutlaka güvenlir bir yerden içerisinde katkı maddesinin olmadığı dondurmalar tercih edilmelidir. Aksi halde zararlı hale gelecektir.

Hatta evinizde kendi dondurmanızı yapabilirsiniz. Çilekli, limonlu, çikolatalı, kavunlu gibi birçok çeşidini evlerinizde daha güvenilir yapabilir ve bol bol tüketebilirsiniz. Çocuklarınıza da bu dondurmaları tavsiye etmelisiniz. Paket dondurmaların yararından çok zararı bulunmaktadır.

Dondurmanın içeriğinde karbonhidrat ve protein bulunmaktadır. Bunun yanında kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, çinko ve demir gibi mineraller bulunmaktadır. A,B vitaminleri ve D,E ve K vitaminleri bulunmaktadır. 

Konuyla ilgili Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Burcu bazı önemli açıklamalarda bulunmuştur. Diyabet sorunu olmayan kişiler için haftada 2,3  kez 2 top kadar külahsız ve sos eklemeden yüzde yüz doğal dondurma tüketimini önermiştir. Çünkü külah tüketimi ve soslar karbonhidrat alımını artırmaktadır. Bu yüzden söylendiği gibi tercih edilmelidir.

DONDURMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Dondurma kemik ve diş sağlığına katkıda bulunmaktadır. Şeker dengesizliklierine ve vücut ağırlığı artışına yol açmaz. Kan şekerinde dengesizlik, vücut ağırlığnıda artış ve ani acıkma atakları gibi sorunlar oluşmayacaktır. 

Mineral ve vitaminler içerdiği için kemir erimesi, diş çürükleri ve kayıpları gibi hastalıklara karşı koruma sağlar. Dondurma elbette tek başına bir kalsiyum kaynağı değildir. Fazla tüketimindnen kaçınılmalıdır. 

Ayrıca dondurma mutluluk vermektedir. İçerdiği ürünler sebebiyle yaz mevsiminde serinleten ve susuzluğu gideren bu tatlı beyindeki haz merkezini uyarmaktadır. Bu da keyifli ve mutlu hissedilmesini sağlamaktadır.

İlgili Haberler