Çekim gücü 2 katına çıkacak! Elektrik süpürgesi çekmiyorsa sadece bunu yapın

Elektrik süpürgesi eskisi gibi çekmiyorsa daha iyi çekmesi için sadece bunu yapın yeterli! Çekim gücü 2 katına çıkacak...
Çekim gücü 2 katına çıkacak! Elektrik süpürgesi çekmiyorsa sadece bunu yapın

Elektrik süpürgesi olan kişiler için hayat kurtaran tüyo açıklandı. Elektrik süpürgem artık çekmiyor eskisi gibi süpürmüyor diyen kişilerin yapmaları gerekenler tek tek sıralandı. Evlerde en çok kullanılan elektronik eşyaların başında yer alan elektrik süpürgeleri fiyatları ile cepleri yakarken süpürgesini değiştirmek istemeyen kişilere uygulamaları gereken yöntem açıklandı.

ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ÇEKMİYOR NE YAPILIR, ÇALIŞIYOR AMA ÇEKMİYOR NE YAPMALIYIM?

Her elektronik cihazın olduğu gibi elektrik süpürgelerinin de belirli bir ömrü bulunmaktadır. Cihazınız artık eskisi gibi çekmiyorsa 10 yıldan fazla bir süre sizinleyse bu durumda değiştirmeniz gerekebilir. Ancak cihazınız yeni olmasına rağmen artık eskisi gibi çekmiyorsa bu durumda ilk olarak haznesini kontrol edin.

Elektrik süpürgesinin haznesi ya da toz torbası dolduysa bu durumda çekim gücü düşer. Torbayı ya da hazneyi boşaltın. Boş olmasına rağmen halen çekmiyorsa borunun giriş kısmını ve boruyu kontrol edin. Bir tıkanıklık olup olmadığından emin olun. Bir nohut tanesini borudan içeriye çektirerek bir tıkanıklık olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Burada da sorun yoksa elektrik süpürgesinin filtresini kontrol edin. Filtre temizliği de çekim gücünü etkiler. Filtrenin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Filtrenin temiz olması ile çekim gücü artacaktır. Tüm bunlar yerinde olmasına rağmen çekim sorunu yaşıyorsanız yetkili servise başvuru yaparak cihazınızı kontrol etmelerini sağlayabilirsiniz.