Çaydanlık kirecini böyle temizleyin! Yeni alınmış gibi oluyor!

Mutfaklarda en çok kullanılan malzemelerden olan çaydanlıkların kireç tutması sık sık mümkün olabiliyor. Çaydanlıklardan kireci temizlemenin püf noktası ortaya çıktı.
Çaydanlık kirecini böyle temizleyin! Yeni alınmış gibi oluyor!

Mutfaklarda en çok karşılaşılan durumlardan birisi de çaydanlıkların dibinin kireç tutmasıdır. Pek hoş olmayan bir görüntünün ortaya çıkmasından dolayı çaydanlık kirecinin temizlenmesine dair püf noktaları araştırılıyor. Suların kireçli olduğu yerlerde su kaynadıkça içerisinde bulunan kireç en dipte toplanacaktır. Bu şekilde çaydanlıkların dibinde kireç tabakası oluşur. Bu kireç tabakası zamanla taşlaşır ve suyun içinde kalıntı bırakır. Aslında çaydanlık kirecinden kurtulmanın oldukça kolay bir yolu var.

TEMİZLEMEK ÇOK KOLAYMIŞ!

Çaydanlıkları kireçten arındırmanın oldukça kolay bir püf noktası bulunuyor. Dibi kireç tutan çaydanlığı temizlerken limon veya sirke yardımı gerekmektedir. Yapılması gereken ise oldukça basit. Çaydanlığın dibine sirke veya limon suyu eklenir. Her ikisinde de aynı sonuç alınacaktır. Bunun tercihi tamamen kişiye kalmış.

LİMON SUYU VEYA SİRKE GEREKİYOR

Çaydanlığın dibine limon suyu veya sirke koyanlar bunu bir miktar su ile kirecin üzerini kaplayacak seviyeye kadar çıkarırlar. Ardından çaydanlıktaki karışım ocağın üstüne konularak kaynaması beklenir. Kaynadıkça çaydanlık içerisinde köpürmeler olacaktır. Bu köpürme ile beraber çaydanlık içindeki kireç sökülmeye başlar. Bir süre sonra kirecin söküldüğü görülür.

YENİ ALINMIŞ GİBİ OLUYOR!

Çaydanlık dibindeki kireç çözüldükten sonra çaydanlığın temizliği yapılmaya başlanır. Bol su ile durulamak çaydanlıkta kalan limon ve sirke kokusunu giderecektir. Bu işlem de tamamlandığında çaydanlığın içi tıpkı yeni alınmış gibi olur. Bu şekilde çaydanlıkta kireç sorunu en kolay şekilde çözülür. Bu yöntem kireç tutan tüm mutfak eşyaları için uygulanabilir.