Bulaşık deterjanı ile temizlik hileleri! İlk gün alınmış gibi oluyorlar!

Bulaşık deterjanları sadece bulaşıkları temizlemekte işe yaramıyorlar. Bulaşık deterjanı kullanılarak çok yönlü temizlik yapmak mümkün olabiliyor.
Bulaşık deterjanı ile temizlik hileleri! İlk gün alınmış gibi oluyorlar!

Her evde kullanılan sıvı bulaşık deterjanlarının çok yönlü oldukları ortaya çıktı. Çoğu ev hanımının çok yakından bildikleri temizlik hileleri ile bulaşık deterjanı kullanılarak mucize sonuçlar elde edilebiliyor. Ev hanımlarının temizlikte vazgeçilmez püf noktaları olan bu hileler çok sayıda sonunun da aşılabilmesine yarıyor. Bulaşık deterjanı bulaşık yıkamak dışında hangi işlere yararlar?

TAKILARI PARLATIRKEN KULLANILIYOR

Kullanılan takılar zamanla matlaşıp kararmaktadır. Çoğu kişi bu kötü görüntüye geçen takıları bir daha kullanmayı tercih etmiyor. Ancak formülünü bilenler takılarını ilk alındığı gün gibi parlatabiliyorlar. Bunun için de bulaşık deterjanı kullanmak yeterli oluyor. Ilık su içerisine yeteri kadar bulaşık deterjanı eklendikten sonra takılar bu suyun içerisine atılır. 5-10 dakika beklettikten sonra takılar sudan alınıp diş fırçası ile silinir. Böylece parlayan takılar uzun süre kullanılmaya devam edilir.

GÖZLÜK CAMLARINDA BUĞU SORUNUNU ÇÖZÜYOR

Bulaşık deterjanı gözlüklerde oluşan buğu sorununu da çözmekte kullanılabiliyor. Özellikle kış aylarında soğuktan sıcağa geçişlerde gözlük camlarının buğu yapması büyük rahatsızlık veriyor. Bunun önlemi bulaşık deterjanında bulunuyor. Tek yapılması gereken az miktarda bulaşık deterjanının gözlük camına sürülmesi. Ardından kuru bir bez ile gözlük camı silinir ve buğu sorunu tamamen çözülür. Bu gözlük bir daha buğulanmayacaktır.

AYAKKABILARI PARLATIYOR!

Bulaşık deterjanları ayakkabıları parlatmakta da kullanılıyor. Beyaz spor ayakkabıları kullanıldıkça kirleniyor ve yıkansa da, silinse de bu kirler tam olarak çıkmıyorlar. Bunun da çözümü bulaşık deterjanı ile mümkün oluyor. Önce suyun içine biraz bulaşık deterjanı eklenir. Ardından bu su ile ayakkabılar silinir. Sonrasında kurumaya bırakılır. Bu şekilde ayakkabılar yeni alınmış gibi parlak beyaz olacaklardır.