En düşük kredi faizi! İş Bankası 2 Milyon TL konut kredisi taksit hesaplaması!

Konut kredisi çekmek isteyenler kredi maliyetlerini araştırırken en ucuz kredinin İş Bankası'nda olduğunu görüyorlar. İş Bankası 2 Milyon TL konut kredisini hangi şartlarda veriyor?
En düşük kredi faizi! İş Bankası 2 Milyon TL konut kredisi taksit hesaplaması!

Türkiye'de konut kredisi araştırmaları her dönem çok yüksek seviyede olmuştur. Son dönemlerde kredi kullanımı dip yapsa da araştırmalar devam ediyor. İnsanlar uygun faizli konut kredisini bulmak için bankaların kredi faizlerini sürekli olarak araştırıyorlar. Uygun faizli konut kredisi bulduklarında bu krediyi kullanmak isteyenler bu yolla ev sahibi olmanın planlarını yapıyorlar.

KONUT KREDİSİ İLE EV SAHİBİ OLMAK ZORLAŞTI!

Konut kredisi çekilerek ev sahibi olmak çok güç bir hale geldi. Yükselen kredi maliyetlerinden dolayı insanlar bu yolu tercih edemiyorlar. Yine de geliri çok yüksek olanlar kötünün iyisi diyerek en ucuz maliyeti talep eden bankalardan konut kredisi çekiyorlar. Ancak bu kişilerin sayısı yok denecek kadar az. Çünkü ortaya çıkan taksitleri ödeyebilecek aylık gelire sınırlı sayıda kişi sahip olabiliyor.

İŞ BANKASI RAKİPLERİNE MEYDAN OKUYOR

İş Bankası konut kredisi kampanyası ile rakiplerine çok açık bir şekilde meydan okuyor. Bankalar konut kredisi için müşterilerden çok yüksek maliyetleri talep ediyorlar. Bu yüksek maliyetler de kişilerin ödeme imkanlarının ötesine geçiyor. Bunun için müşteriler yüksek maliyetli konut kredilerini çekemiyorlar. Kamu bankalarının bile konut kredisi faizleri yüzde 4'e yaklaştı. İş Bankası bu piyasa ortamında müşterilerine aylık yüzde 2,87 oranında faiz ile konut kredisi vermeyi teklif ediyor.

İş Bankası'nın açıklamış olduğu yüzde 2,87 aylık konut kredisi faizi ile şu anda herhangi bir banka konut kredisi vermiyor. Bu faiz oranı geçmiş dönem faizleri ile karşılaştırıldığında çok yüksek görünüyor ama mevcut kredi piyasasında ucuz kredi sınıfına giriyor.

İş Bankası konut kredisi kampanyasının müşterilere sunduğu tek imkan düşük faiz olmuyor. Müşteriler hem düşük faizle konut kredisi çekiyorlar hem de 6 ay kredi erteleme imkanına sahip oluyorlar. 6 aylık ödemesiz dönem konut kredisinde oldukça önemli olabiliyor. Ayrıca balon ödemeler ile konut kredisi aylık taksitleri bir miktar da düşürülebiliyor.

2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET TABLOSU!

is-bankasi-konut-kredisi.jpg

İş Bankası'ndan 120 ay vadeli 2 Milyon TL konut kredisi çeken müşterilerin aylık kredi taksiti olarak 59.391 TL taksit ödemesi yapmaları gerekiyor. Bu kullanılan kredinin toplam maliyeti ise 7 Milyon TL'yi aşıyor