Açmaz denilen orkideleri coşturacak! Çiçek doktoru orkide COŞTURAN formülü verdi

Dünyanın en güzel çiçekleri arasında yer alan ve evde çiçek bakan kişilerin de gözdesi olan orkideler için özel bakım kürü açıklandı.
Açmaz denilen orkideleri coşturacak! Çiçek doktoru orkide COŞTURAN formülü verdi

Küsen çiçekler orkideler coşacak! Çiçek doktoru orkide COŞTURAN formülü verdi - Dünyanın en güzel çiçekleri arasında yer alan ancak bakımı biraz özen gösteren orkideler için özel bakım formülü açıklandı.

Özellikle de sulaması ve bakımı konusunda hassasiyet isteyen orkidelerin daha sık çiçek açmasını isteyen kişilere yönelik olarak yapılan açıklamada kullanılacak formül ise son derece kolay. Orkidelerinizin çiçek açmasını istiyorsanız hemen bunu yapın...

BİTKİLERİN HIZLI BÜYÜMESİ VE ORKİDELERİN ÇİÇEK AÇMASI İÇİN NE YAPMALI?

Sosyal medyada çiçek doktoru unvanı ile tanınan Ümit Ersan gizli formülünü açıkladı. Orkidelerin çiçek açması, dal vermesi ve gelişmesi için bu 2 formülden birini uygulamanız yeterli olacak. İlk formül için 1 yemek kaşığı pirinci 1 çay bardağı suyun içerisine dökerek iyice karıştırın. Pirincin rengi suyun rengine geçene kadar yani suyun rengi beyaza dönene kadar bekleyin. Yani pirincin nişastasını suya verdiğinden emin olun. Ardından pirinci süzün ve bu sudan 15 günde 1 olmak üzere 1 yemek kaşığı orkidenize verin.

ORKİDELER İÇİN MUZ KÜRÜ NEDİR, NASIL UYGULANIR?

Bir diğer yöntem ise muz kürüdür. Bu kür için ise bir muzun kabuğunu yarım litre suda 1 gün bekletin. Ardından 2 - 3 kaşık bu sudan orkidelerinize dökün. 15 günde bir bu kürü tekrarlayın.