Açıköğretim Fakültesi Nedir, Nasıl Girilir?

Açık öğretim fakültesi örgün eğitime devam etme zorunluluğu olmayan ve derslerin bilgisayar yoluyla alındığı bir eğitim sistemidir.
Açıköğretim Fakültesi Nedir, Nasıl Girilir?

Dersler istenilen zamanda istenilen yerde alınabilmektedir.

Tüm öğrencilere fırsat eşitliği sunan bir sistemdir. Okula gitme imkanı olmayan kişilere eşit eğitim imkanı sunar. Bölgesel, coğrafi ya da fiziksel engeli olan öğrenciler için oldukça avantajlıdır. Hem çalışıp hem de okumak zorunda olanlar da bu şekilde eğitim alabilecektir. Herkes bilgiye eşit olarak ulaşacaktır. Hatta herkes kendi öğrenme hızında dersleri alacaktır.

Yüz yüze eğitimdeki barınma, ulaşım, beslenme gibi pek çok masraf ortadan kalkacaktır. Zamandan ve mekandan tasarruf sağlayacaktır.

Açık Öğretim Sistemi Nasıl İşler?

1982 yılından beri uygulanan hizmet ile öğrenciler açık öğretim fakültesine kaydolur. Sadece sınavlara girip başarılı olarak mezun olma fırsatı yakalarlar. Fiziki olarak dersler yapılmaz. İletişim araçları ile video ders yapılır. TRT Okul ve internette dersler yapılmaktadır.

Sadece ülkemiz vatandaşları değil KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa’da yaşayan Türkler de bu imkandan yararlanır.

Her ilde bulunan AÖF büroları aracılığıyla öğrenciler başvuru yapabilir. Öğrenciler de kendi bulundukları illerde sınavlara girecektir. Öğrenciler vize, final ve bütünleme sınavlarına girecektir. Kredisini tamamlayan öğrenciler diğer döneme geçebilecektir.

AÖF’de bulunan bölümler örgün eğitim ile aynı eğitimi sunarlar. Mezun olunduktan sonra ise aynı imkanlara sahip olunacaktır.

Kimler Açık Öğretim Okuyabilir?

Açık öğretim fakültesine girmek için ilk olarak üniversite sınavına girmek gerekir. Barajı aşan herkes AÖF okuyabilecektir. Üniversite mezunu olan kişiler de ikinci üniversite olarak okuyabilirler. İkinci üniversite olarak okuyacaklar için üniversite sınavına girme şartı aranmaz. Kayıt zamanı geldiğinde direkt kayıt yapılabilir. Aynı alanda olmamak kaydıyla hem örgün hem de açık öğretime devam etmek mümkündür.