YSK seçmen kaydı sorgulama 2024! Hangi sandıkta oy kullanacaksınız?

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçmen kayıtlarını erişime açtı. YSK seçmen kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılır? Hangi sandıkta oy kullanacağınızı nasıl öğrenebilirsiniz?
YSK seçmen kaydı sorgulama 2024! Hangi sandıkta oy kullanacaksınız?

Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. Milyonlarca vatandaş yerel seçimler için oy kullanacaklar. Yapılacak olan seçimlerin idaresi ise yasal sorumlu olan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yürütülüyor. YSK seçim takvimini işletirken son olarak tüm vatandaşların seçmen kayıtlarını erişime açtı.

KİMİN, HANGİ SANDIKTA OY KULLANACAĞI BELLİ OLDU!

YSK tarafından yapılan son bilgilendirmeye göre vatandaşlar hangi seçim merkezinde ce hangi sandıkta oy kullanacakları belli oldu. Buna dair seçmen kağıtları 29 Şubat tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanacak. Ancak vatandaşlar bu süreyi beklemeden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecekler. YSK bu bilgi portalını erişime açarken vatandaşların hangi sandıklarda oy kullanacakları da kesinleşti. Şu anda herkes oy kullanacağı sandığı öğrenebiliyor.

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

YSK’nın yaptığı son açıklamaya göre vatandaşlar seçmen kaydı sorgulama ekranından yapacakları sorgulama ile hangi sandıkta oy kullanabileceklerini öğrenebilecekler. Bunu yapmak için e-devlet sistemine giriş yaparak YSK’nın “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” hizmetini çalıştırmak yeterli oluyor. Burada açılan sayfada vatandaşın hangi okulda ve hangi sandıkta oy kullanacağı yer alıyor.

Ayrıca YSK tarafından verilen bilgilere göre vatandaşlar e-devlet dışında YSK’nın internet sitesinden, YSK’nın Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından, YSK Çağrı Merkezi’nden seçmen kaydı sorgulama işlemi yaparak nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecekleri bildirildi.

YSK tarafından bir de uyarı yapılarak belirtilen seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin haricinde herhangi bir yerden sorgulama yapılmaması istendi. Açıklanan yöntemlerin haricinde ne şekilde olursa olsun vatandaşların işlem yapmamalarının kendi yararlarına olacağı bildirildi.