Yeni Yalova belediye başkanı Mustafa Tutuk kimdir?

Bugün Yalova'da belediye meclisi yeni başkanı seçmek için olağanüstü toplandı.
Yeni Yalova belediye başkanı Mustafa Tutuk kimdir?

Yeni Yalova belediye başkanı Mustafa Tutuk kimdir? Bugün Yalova'da belediye meclisi yeni başkanı seçmek için olağanüstü toplandı. Raif Dinçkök Kültür Merkezi Meclis salonunda gerçekleşen seçime Cumhur İttifakı adına Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Millet İttifakı adına ise Burçin Tangürek aday oldu.

30 meclis üyesinin ilk iki tutarda 19 oy alan Tutuk'un salt çoğunluğun aradndığı üçüncü turda da yeniden 19 oy alarak belediye başkanı seçildiği ifade edildi. Tangürek sie üç turda da toplamda 11 oy aldı

6 Mart 2020'den itibaren vekil olarak yürüttüğü görevine bundan sonra başkan olarak devam edecek olan Tutuk, seçim sonrası konuştu. Tutuk, "3 yılda hep birlikte güzel işler yaptık. Yalova'mızı yaşanılabilir, hak ettiği yere getirmek için hep birlikte elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da 2024 Mart seçimlerine bir yılımız var. Bir yıl boyunca el birliğiyle hep birlikte daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Şahsım adına söz veriyorum. Katılımız ve oy attığınız için Cumhur İttifakı'na, Millet İttifakı'na, bağımsız meclis üyemiz Yavuz Bingöl'e, herkese çok teşekkür ediyorum. Yalova'mıza, bizlere ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum." diye konuştu.

MUSTAFA TUTUK KİMDİR?

1973 Yılında Yalova'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Yalova'da bitirdi. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun olduktan sonra ikinci üniversite olarak İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Tutuk, Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtlar sahibi ve İşletmecisidir.

İlgili Haberler