Yeni Çamoluk Otomotiv'in 50 milyar TL'lik bağış yaptığı sanıldı! Doğru miktar sonradan açıklandı

Yeni Çamoluk Otomotiv'in 50 milyar TL'lik bağış yaptığı sanıldı. Bunun üzerine Acun Ilıcalı tarafından doğru miktar açıklandı.
Yeni Çamoluk Otomotiv'in 50 milyar TL'lik bağış yaptığı sanıldı! Doğru miktar sonradan açıklandı

Yeni Çamoluk Otomotiv'in 50 milyar TL'lik bağış yaptığı sanıldı! Doğru miktar sonradan açıklandı: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki deprem sonrasında Türkiye'nin tam 11 ili göçük altında kaldı. Birçok vatandaş hayatını kaybederken binlerce vatandaş ise evlerini kaybetti. Türkiye Tek Yürek yardım kampanyası televizyon kanallarının ünlü isimleri tarafından düzenlendi. Bu program ortak yayın şeklinde gerçekleştirildi. Yayına telefon bağlantısı ile katılan siyasetçi, iş adamı ve şirket sahipleri ise bağışlarını bildirdi. Yayına canlı yayın ile telefon bağlantısı aracılığıyla katılan Yeni Çamoluk Otomotiv'in ise yaptığı bağış yanlış anlaşıldı. Söz konusu şirketin sahibi olan İş insanı Hamid Duras ise gerçek miktarı daha sonradan açıkladı. 50 milyar TL bağış yapıldığı sanılmıştı. Ama gerçek tutar ise bin TL olduğu öğrenildi.

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrasındna binlerce vatandaş zor duruma düştü. Enkaz altında kalan vatandaşların arama kurtarma çalışmaları devam ederken yardımlarda gelmeye devam ediyor. Türkiye Tek Yürek yardım kampanyası için bu akşam gerçekleştirilen canlı yayın aracılığıyla depremzede vatandaşlar için bağış toplandı. Canlı yayına telefon bağlantısı ile katılan iş insanları ve şirket sahipleri aynı zamanda siyasetçiler de yaptıkları bağışları bildirdiler.

Bu esnada yayına katdılan Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi olan İş insanı Hamid Duras Türkiye Tek Yürek yardım kampanyasına bağışta bulunduğunu bildirdi. Fakat bu miktar yanlış anlaşıldı. Peki Yenu Çamoluk Otomotiv'in bağışlamış olduğu miktar ne kadar?

YENİ ÇAMOLUK OTOMOTİV TÜRKİYE TEK YÜREK YARDIM KAMPANYASINA NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?

Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi olan İş insanı Hamid Duras canlı yayın sırasında telefon ile bağlanarak 50 milyar TL'lik bağış yaptığını duyurdu. Bunun üzerine Yeni Çamoluk Otomotiv yaptığı bağış ile ilgili açıklama yapmak durumunda kaldı. Açıklamayı ise Acun Ilıcalı duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada "Yanlış anlaşılma sonucu oluşan durumu düzeltme gereği duymaktayız. Yeni Çamoluk Otomotiv olarak yaptığımız bağış miktarı 50 bin liradır." denildi. 

Yeni Çamoluk Otomotiv tarafından yapılan bağış canlı yayında yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdi. Şirekt 50 bin TL'lik bağış yapmak istedi fakat 50 milyar TL'lik bağış yaptığı sanıldı. Acun Ilıcalı ise doğru miktarı canlı yayında kamuoyuyla paylaştı.

İlgili Haberler