Valilikten sel uyarısı geldi! Sağanak yağış bir ilde daha eğitimi durdurdu

Son günlerde yurdun pek çok kesiminde meydana gelen sağanak yağışlar nedeni ile sel felaketleri görüldü. Bugün de Ordu için verilen uyarının ardından okullar tatil edildi.
Valilikten sel uyarısı geldi! Sağanak yağış bir ilde daha eğitimi durdurdu

Ülke genelinde etkisini göstermekte olan sağanak yağışların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yurdun pek çok kisimi için uyarılar yapıldı. Özellikle de birkaç gündür Ankara ilinde meydana gelebilecek olan sel felaketine ilişkin vatandaşların dikkatli olması gerektiği gibi konularda Meteoroloji, Valilik ve belediyeler tarafından uyarı yapıldı. 

ORDU'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ!

Tüm bunlar ile birlikte bugün de Ordu ili için sağanak uyarısı verilmişti. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre sel felaketinin yaşanma ihtimalinin büyük olması nedeni ile eğitime bir gün ara verildiğini Valilik duyurdu. Konuya ilişkin Ordu Valiliği tarafından "Meteorolojik ihbara göre bu gece ve sabah saatlerinde ilimiz genelinde şiddetli yağışlar beklendiğinden sel ve heyelan riskine karşı 6 Haziran 2023 Salı günü Ordu genelinde tedbir amaçlı, 2 bin 223 araçla okullarına gelen taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimizin eğitimlerine bir gün süreyle ara veriyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.” şeklinde açıklama geldi. 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ordu ilinin yanı sıra diğer illerde de havanın nasıl olacağına dair tahminler yapıldı. Konu hakkında "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bolu, Sinop ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor." şeklindeki ifadeler ile özellikle Karadeniz bölgesinde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiği öğrenildi.

İlgili Haberler