Uşak’ta Helal sertifikası alan işletmelere belgeleri verildi

UTSO Kasım ayı Meclisinde, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü Gıda Sektörü Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi kapsamında, Helal Sertifikası, ISO 9001, ISO 22000 ve BRC gıda kalite sistemi danışmanlığı alan firmalara sertifikaları verildi.
Uşak’ta Helal sertifikası alan işletmelere belgeleri verildi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı,   Meclis Başkanı İsmail Karaman başkanlığında, UTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

Karaman açılış konuşmasına tüm Meclis Üyelerinin, UTSO üyelerinin ve İslam aleminin Mevlit Kandilini kutlayarak başladı. Karaman’ın açılış konuşmasının ardından meclis gündemi değerlendirildi.

UTSO BÖLGE ODALARI İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Meclis gündeminin ardından UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir Kasım ayı oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kandemir,  dünya ve ülke ekonomik gündemine değinirken; ‘’Ülkelerin mutlak dostluğu veya mutlak düşmanlığı olmaz. Devletin çıkarları, halkın, çalışanın, sanayicinin ve toplumun tüm kesimlerinin çıkarları demektir. Bizler, bu meselelere ülke menfaatleri açsından bakmalıyız. Bu nedenle devletimizin çıkarlarını önceliklerimizin başında tutuyoruz ve üretmeye, çalışmaya ara vermeden devam ediyoruz’ ’dedi.

Kandemir, UTSO Kasım ayı faaliyetlerini değerlendirirken, ay içerisinde pek çok odayı ve kurumu ziyaret ettiklerini, bölge ve ülke kalkınması adına Türkiye Bankalar Birliği Oda ve Borsalar İstişare Toplantısı başta olmak üzere önemli toplantılara katıldığını ifade etti. Kandemir;  ‘’ TOBB Yönetim Kurulunda görev almamızdan dolayı bölge sorunları ve çözüm önerilerini TOBB başta olmak üzere Ankara’da ki üst mercilere iletmek gibi bir misyonumuz var. Bölgemizi farklı kılacak, vizyonunu geliştirecek her türlü projede bölge odalarımızla birlikte hareket edeceğiz’’ dedi. Kandemir, Aralık ayı planlanan faaliyetler hakkında bilgi vererek konuşmasını sonlandırdı.

UTSO Kasım ayı Meclisinde, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü Gıda Sektörü Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi kapsamında, Helal Sertifikası, ISO 9001, ISO 22000 ve BRC gıda kalite sistemi danışmanlığı alan firmalara sertifika töreni de gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ve Meclis Başkanı İsmail Karaman; Bölme Et, Eşme Konserve, Gedik Piliç, Golde Tarım, Güçbir Gıda, Kadıoğlu Sucuk, Kartad Helva, Tarhana Baba, Uslu Selim Helva firmalarına yetkili mercilerce onaylı kalite belgelerini verdi.

Sertifika töreninin ardından Kızılay Uşak Şube Müdürü DR. Umut Bilgin Koçak Kızılay çalışmaları hakkında bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirdi.

UTSO Kasım ayı Meclisi dilek ve temennilerin görüşülmesi ile son buldu.

İlgili Haberler