Uşak'ta bugün hangi noter açık? 2 Aralık Uşak nöbetçi noter!

Uşak’ta bugün nöbetçi noter olarak görev yapacak olan noter belli oldu. 2 Aralık 2023 Cumartesi günü Uşak’ta hangi noter açık olacak?
Uşak'ta bugün hangi noter açık? 2 Aralık Uşak nöbetçi noter!

Türkiye’de noterler ile alakalı olarak uygulanan sistem gereği hafta sonundan da noter hizmeti verilebiliyor. Nöbetçi noterler üzerinden verilen bu hizmetler ile beraber vatandaşlar noter işlemlerini hafta sonunda da gerçekleştirebiliyorlar. Türkiye Noterler Birliği tarafından belirlenen nöbetçi noterler vatandaşların işlemlerinin aksamamasını sağlıyorlar. Uşak’ta da bugün nöbetçi noter olarak açık olacak olan noter Türkiye Noterler Birliği tarafından açıklandı.

UŞAK’TA CUMARTESİ GÜNÜ AÇIK NÖBETÇİ NOTER

Uşak’ta yaşayan vatandaşlar bugün noter işlemi yapmak istediklerinde nöbetçi noter üzerinden işlemlerini yapabilecekler. Türkiye Noterler Birliği’nin planlamasına göre bugün Uşak 5 Nolu Noter açık olacak. Bu notere gidecek olan vatandaşlar noter işlemlerini yapabilme imkanı bulabilecekler.

usak-noter.jpg

NÖBETÇİ NOTER NE İŞE YARAR?

Adalet Bakanlığı’nın kurmuş olduğu nöbetçi noter sistemi ile beraber vatandaşların noter hizmeti almalarında aksama yaşanmaması sağlanıyor. Çok sayıda işlem noter üzerinden yapılabiliyor. Son olarak noterlere gayrimenkul satış işlemi yapabilme imkanı da verilmişti. Akla gelebilecek tüm noter işlemleri nöbetçi noterlerde yapılabiliyor. Nöbetçi noterlerin çalışma şekli açısından normal noterlerden herhangi bir farkı bulunmamaktadır.

NÖBETÇİ NOTERLER NASIL BELİRLENİR?

Nöbetçi noterlerin nasıl belirlendiği konusunda Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği bir sistem ortaya koydular. Türkiye Noterler Birliği nöbetçi noter olarak görev yağacak noterleri belirleyip ilan ediyor. Vatandaşlar Türkiye Noterler Birliği’nin internet sitesi üzerinden hangi gün, hangi noterin nöbetçi olacağına dair bilgiye ulaşabiliyorlar. Nöbetçi noter sistemi uzun bir süredir uygulanan ve oldukça büyük talep gören bir hizmet olarak dikkat çekiyor.